Nalazite se ovde:Naslovna » Спорт » УСПЕХ ЧАЧАНСКИХ БИЦИКЛИСТА

УСПЕХ ЧАЧАНСКИХ БИЦИКЛИСТА

7. април 2014.

На отварању овогодишње бициклистичке сезоне, првој трци за Куп Србије у друмском бициклизму која је одржана у Новом Саду у недељу 6. априла, сениорска и екипа млађих кадета освојиле су прва места, док је појединачно Марко Даниловић био други код сениора, а Александар Петровић први код кадета.
Овогодишња бициклистичка сезона у Србији почела је са првом трком у оквиру Купа Србије, система такмичења од 10 трка на кружној стази око Петроварадина, са кругом од 4.2км.
На старту се нашло око 80 такмичара из свих клубова Србије, као и такмичари из Мађарске, Хрватске, Босне и Херцеговине и Украјине.
Категорија кадета возила је 10 кругова у укупној дужини од 42 км. Александар Петровић, возио је изузетно добро, пратио је све бегове и у спринту прве групе освојио је прво место. Матија Зорић и Милан Миливојевић дошли су у другој групи и били пласирани између 12-15. места, тако да је екипа „Борца“ била трећа.
Млади кадети возили су нешто краћу стазу од 5 кругова.
На трци је победио такмичар из Хрватске, који се не рачуна за Куп Србије, а у бодовању за домаћи куп Стефан Сретеновић заузео је друго, а Давид Костић треће место. Трећи „Борчев“ такмичар Игор Васојевић освоји је осмо место, што је било довољно за екипну победу најмлађе селекције „Борца“.
Јуниорска екипа „Борца“, наступила је заједно у трци са сениорима, али такмичари су имали доста техничких проблема, тако да нису остварили запаженије пласмане.
Наредног викенда сениорска екипа Борца наступиће на међународној трци Бања Лука-Београд, која се вози у оквиру Euro tour-a.

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24361

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top