Nalazite se ovde:Naslovna » Друштво » У СУБОТУ АКЦИЈА ЧИШЋЕЊА ГОРЊЕГ МИЛАНОВЦА

У СУБОТУ АКЦИЈА ЧИШЋЕЊА ГОРЊЕГ МИЛАНОВЦА

10. април 2014.

Традиционала акција уређења и чишћења горњомилановачког подручја под називом „Уредимо наш град и општину“, биће започета у суботу 12. априла, са Градског трга у 8.30 сати.

Као и сваке године, овом позиву општине Горњи Милановац, одазваће се запослени у локалној самоуправи, јавним предузећима и установама, представници невладиних организација и удружења грађана, Војска Србије, Полиција, спортски клубови, ученици и просветни радници основних и средњих образовних установа, представници институција и привредних предузећа.

Акција представља део активности на генералном пролећном уређењу општине, које су започете још крајем прошлог месеца, а обухватају прање улица, окресивање растиња, сађење украсног цвећа, уређење травнатих површина, поправку улица, одлагање кабастог отпада и других инфраструктурних и комуналних делатности.

За све заинтерсоване, Општинска управа је извршила набавку рукавица и џакова за отпад, којим ће се сакупљати немарно бачени папири и други отпад по свим улицама, дечјим парковима, речним коритима и свим јавним површинама. Овом акцијом се, поред чишћења, постиже и подизање свести о значају чисте и уређење животне средине за све грађане Горњег Милановца.

С обзиром да током централних манифестација при реализацији свечаности поводом Дана општине, Горњи Милановац посети велики број иностарних и домаћих уважених званица и гостију, Милановчани се током априлских дана већ надалеко препознају као добри домаћини, са жељом да јавности прикажу свој град у најбољем издању, односно као грађани који желе уређену средину у којој живе и тиме масовно дају свој допринос самосталним укључивањем у акцију – уређујући сопствена дворишта, улице, па и читава насеља.

Масовна акција чишћења по одређеним деоницама и распоредима биће вршена не само на градском подручју, већ и у већим меснима заједницама Прањанима, Руднику и Такову, као и у оним селима у којима се налазе истурена одељења матичних школа.

 

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24361

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top