Nalazite se ovde:Naslovna » Друштво » ПОЧЕЛА АКЦИЈА ЧИШЋЕЊА ГОРЊЕГ МИЛАНОВЦА

ПОЧЕЛА АКЦИЈА ЧИШЋЕЊА ГОРЊЕГ МИЛАНОВЦА

12. април 2014.

Традиционала акција уређења и чишћења горњомилановачког подручја под називом „Уредимо наш град и општину“, започета је јутрос са Трга кнеза Михаила у 8.30 сати.

Позиву општине Горњи Милановац одазвали су се запослени у локалној самоуправи, јавним предузећима и установама, представници невладиних организација и удружења грађана, Војска Србије, полиција, спортски клубови, ученици и просветни радници основних и средњих образовних установа, представници привреде као и бројни појединци.

Присутне суграђане непосредно пред почетак акције поздравио је заменик Председника општине и председник општинског штаба за спровођење ове акције Мирослав Миловановић захваливши се одличном одзиву и оценивши да Горњи Милановац сасвим заслужено носи епитет „Бели лабуд на зеленом језеру“.

На Тргу кнеза Михаила представљени су и дечји ликовни радови на тему заштите животне средине, а најбоље оцењен рад користиће се као лого Локалног еколошког акционог плана Општине Горњи Милановац чија је израда у току.

Након поделе рукавица и џакова за отпад, а према утврђеном плану локација које су могли и сами грађани предложити, заједно са координаторима одређеним за сваку локацију учесници акције упутили су се ка одредиштима на која су распоређени.

Иначе, данашња акција представља део активности на генералном пролећном уређењу општине, које су започете још крајем прошлог месеца, а обухватају прање улица, окресивање растиња, сађење цвећа, уређење травнатих површина, поправку улица, одлагање кабастог отпада и других инфраструктурних и комуналних делатности.

Масовна акција чишћења по одређеним деоницама и распоредима реализује се не само на градском подручју, већ и у већим меснима заједницама Прањанима, Руднику и Такову, као и у оним селима у којима су грађани били заинтересовани.

Заједничким окупљањем, дружењем и радом постићићемо заједнички циљ – да наш град у коме живимо и радимо буде чист и пример по уређености у целој Србији.

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24361

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top