Nalazite se ovde:Naslovna » Хроника » УХАПШЕН ЗБОГ ЗЛОУПОТРЕБЕ СЛУЖБЕНОГ ПОЛОЖАЈА

УХАПШЕН ЗБОГ ЗЛОУПОТРЕБЕ СЛУЖБЕНОГ ПОЛОЖАЈА

15. април 2014.

Чачанска криминалистичка полиција одредила је, по одобрењу Вишег јавног тужилаштва у Чачку, меру задржавања П.С. (1978) из Старчева, град Панчево, због постојања основа сумње да је извршио кривично дело злоупотреба положаја одговорног лица и кривично дело фалсификовање службене исправе.

Осумњиченом се на терет ставља да је у периоду од 14. фебруара до 3. марта, ове године, у својству одговорног лица привредног друштва „Пилиповић центар“ из Старчева, искоришћавањем свог службеног положаја и овлашћења оштетио привредно друштво „ИТП“ из Трбушана, град Чачак, за износ од око два милиона динара. Постоје основи сумње да је П.С. од овог привредног друштва преузео већу количину моторног горива које је потом продао једном лицу за готов новац не евидентирајући куповину у пословног докуметацији предузећа. Такође, предузећу „ИТП“ из Трбушана преузету робу није платио.

Осумњичени је, у намери прикривања кривичног дела, уништио пословну документацију која се односи на набавку моторног горива које је даље продао без евидентирања у пословној документацији привредног друштва „Пилиповић центар“.

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24361

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top