Nalazite se ovde:Naslovna » Куда вечерас » ДАН ДОМАЋЕГ ФИЛМА У ГОРЊЕМ МИЛАНОВЦУ

ДАН ДОМАЋЕГ ФИЛМА У ГОРЊЕМ МИЛАНОВЦУ

6. мај 2014.

Дан домаћег филма је програм посвећен промоцији домаћег филмског стваралаштва који се састоји од бесплатних пројекција документарних филмова чију је производњу помогао Филмски центар Србије. Дан домаћег филма одржаваће се једном месечно у 11 градова Србије и током 12 месеци биће представљено укупно 14 филмских остварења домаћих аутора. Филмови који ће бити приказани нису имали широку биоскопску дистрибуцију, а заслужују да буду виђени од стране што бројније публике. Након сваке пројекције, гледаоци ће имати прилику да разговарају са неким од чланова ауторског тима.

Дан домаћег филма је иницијатива коју је покренуо Филмски центар Србије у сарадњи са Филмкултуром, организацијом посвећеном едукацији у области аудиовизуелне културе и уметности, која за циљ има образовање и стимулацију критичког мишљења.

Дан домаћег филма одржаће се 08. маја у Културном центру Горњи Милановац са почетком у 19 часова, а филм који ће бити приказан је «Биба струја» који су режирали Душан Чавић и Душан Шапоња. Филм траје 54 минута.

Филм «Биба струја» представља акциони портрет необичног јунака Славише Пајкића, у народу познатијег као Биба Струја. Захваљујући феномену који је открио још као тинејџер, Славиша је цео свој живот посветио електричној струји са којом се дружи и дан данас. У покушају да обори и трећи Гинисов рекорд, Биба Струја се суочава са непремостивом препреком, слабљењем моћи које доноси старење његовог организма. Како ће губитак феномена утицати на његов породични и друштвени статус? Ово је документарни филм о човеку коме нису дозволили да седне на електричну столицу. Душан Шапоња и Душан Чавић су од 1994-2011. године радили као аутори на РТВ Б92; на радију Б92 су стварали радио драме (Србокап, Јаковљевић), а на телевизији Б92 праве серијал од тридесетак документараца под називом Циклотрон – да би у септембру 2006. године основали продуцентску кућу под истим именом.

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24361

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top