Nalazite se ovde:Naslovna » Друштво » ПОТПИСАНИ УГОВОРИ СА ГОРЊОМИЛАНОВАЧКИМ ПОЉОПРИВРЕДНИЦИМА

ПОТПИСАНИ УГОВОРИ СА ГОРЊОМИЛАНОВАЧКИМ ПОЉОПРИВРЕДНИЦИМА

25. јул 2014.

 

Седамдесет и девет пољопривредника који су испунили услове општинског конкурса о додели бесповратних средстава за пољопривреду од укупно осамдесет и осам колико их је конкурисало, потписало је данас у општини Горњи Милановац уговоре за коришћење одобрених бесповратних подстицајних средстав из аграрног општинског буџета.

Овом приликом председник општине Милисав Мирковић је пољопривредницима уприличио пријем и честитао на добијеним средствима са жељом да одобрена средства допринесу унапређењу пољопривреде на горњомилановачкој територији, а што је и замисао Програмa подстицаја општинске аграрне политике.

  • У понедељак доносимо одлуку на Општинском већу о расписивању новог конкурса како би било подељено нераспоређених око 10 милиона динара преосталих наменских бесповратних средстава за пољопривреду, а по доношењу одлуке биће расписан нови конкурс који ће трајати од 1. до 30. августа, најавио је председник Мирковић приликом потписивања уговора.

Такође, председник општине је искористио прилику да замоли данашње потписнике уговора да разгласе и пренесу даље свој позитиван пример у својим местима и околним селима, како би и други пољопривредници конкурисали за ова средства намењена искључиво пољопривреднцима у другом кругу, уколико из неких разлога нису могли или стигли да се одазову по првом јавном позиву.

На основу извештаја Комисије за расписивање јавног конкурса за доделу бесповратних средстава, а на основу Програма подршке руралној политици, одобрено је:

60 захтева за куповину нове механизације и опреме,

12 пољопривредника моћи ће користити општинска бесповратна средства за набавку нове опреме за наводњавање, копање артерских бунара, набавку нових цистерни за наводњавање, копање обичних бунара и уградња бетонских прстенова и копање мини акумулација,

7 пољопривредника своја бесповратна средства ће утрошити за подизање производних засада малина, купина, јабука, крушака, шљива, јагода, дуње, ароније, боровнице, вишања и трешњи и преосталих 9 пољопривредних предузимача нису испунили конкурсне услове.

У општинском овогодишњем буџету за подршку аграрној политици на подручју наше општине извојено је 20 милиона динара од тога само за расподелу бесповратних подстицајаних средства пољопривредницима је било на располагању 13.950.000 динара. На први конкурс додељено је 4 милиона динара, док ће јавним позивом кроз други конкурс на располагању бити за расподелу око 10 милиона динара подстицајних средстава за пољопривреду.

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24420

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top