Nalazite se ovde:Naslovna » Друштво » ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ УПУТИО ЧЕСТИТКЕ ПОВОДОМ УСТОЛИЧЕЊА ЕПИСКОПУ ЈУСТИНУ

ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ УПУТИО ЧЕСТИТКЕ ПОВОДОМ УСТОЛИЧЕЊА ЕПИСКОПУ ЈУСТИНУ

4. август 2014.

ОПШТИНА ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ

-Председник општине-

Епископу шумадијском администратору Епархије жичке Господину Јовану и Његовом Преосвештенству епископу жичком Господину Јустину

Ваше Преосвештенство,

Упућујем најрадосније честитке поводом свечаног устоличења Његовог Преосвештенства Господина Г.Јустина у свештени трон православних Епископа жичких, а уједно се захваљујем Епископу шумадијском администратору Епархије жичке Господину Јовану на личном позиву да присуствујем таквом достојанственом и уваженом духовном чину и светој Архирејеској литургији коју је служио Патријарх српски Господин Иринеј.

Задовољство је чути, за све нас који припадамо овој регији, речи беседе Патријарха српског Господина Иринеја приликом устоличења епископа Јустина, по рођењу Чачанина, поручивши му да долази „у срце српског народа“. Рекавши и да „одавде се гледа на све крајеве Србије, а и они српски крајеви, на другим континентнима, сви гледају на Жичку епархију, и епархију Светог Саве, и епархију Светог владике Николаја“, нагласивши да је „Жича – српска прича“.

Дан устоличења епископа је велики дан којим се улива нова снага српској цркви на нашем подручју западне Србије. Уверен сам да је наша Црква изабрала човека у кога има пуно поверење, пуно наде и очекивања и да ће моћи да одговори повереном духовном задатку.

Поздрављам Вас и желиm пуно доброг здравља да и даље будете средиште духовног напредовања, да и у будућим временима у Вама народ види свога Архипастира и духовног вођу.

Срдачно Вас поздрављам,

ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ

Милисав Мирковић

 

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24419

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top