Nalazite se ovde:Naslovna » Култура » РАДИОНИЦЕ УЛИЧНЕ УМЕТНОСТИ

РАДИОНИЦЕ УЛИЧНЕ УМЕТНОСТИ

9. септембар 2014.

Културни центар Лифт од 15. септембра организује радионице уличне уметности у Чачку у трајању од 7 дана. Радионице ће се састојати од 4 предавања и практичног дела у коме ће учесници моћи да изведу своје замисли у граду.

У првој фази радионице обавиће се кратко увођење у уметност у јавном простору, историјат и увод о графитима, муралима, тродимензионалним цртежима и инсталацијама у простору. У следећој фази радионице обилазиће се град, посветиће се посебна пажња архитектури, историјату одређених места, постојећим муралима или графитима који се налазе на зидовима и на основу тог прегледа, доћи ће се до закључка шта заиста треба додати граду. Посветиће се један дан припремама за рад, цртању скица за извођење радова, а након тога учесници радионице поделиће се по областима у којима ће изводити своје радове. Сходно развоју идеја и афинитетима самих учесника радионице, уличну уметност ће изводити у мањим или већим групама, уз константно праћење ментора у раду. КЦ Лифт ће обезбедити материјал за извођење радова.

Визуелни материјал настао у радионици уличне уметности биће фотодокументован и представљен у оквиру електронског билтена који ће бити промовисан путем интеренета.

За учешће на радионице се могу пријавити млади (од 15 до 30 година), који имају познавање или искуство рада у уметности и које интересује уметност у јавном простору. Пријаве се врше на мејл office@kclift.org до суботе, 13. септембра, до 24 сата, а у пријави је потребно навести основне податке (име, презиме, годиште, бр. телефона) и у неколико реченица описати досадашње искуство у уметности и мотив за бављењем уметношћу у јавном простору. Учешће на радионици је бесплатно.

Радионицу води Бојана Стаменковић, академска сликарка и визуелна уметница.

Радионице уличне уметности организује Културни центар Лифт, у оквиру пројекта „РеАнимација“ за који је финансијску подршку пружило Министарство омладине и спорта

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24419

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top