Nalazite se ovde:Naslovna » Куда вечерас » ФИЛМОВИ СА БЕЛДОКС ФЕСТИВАЛА У ДОМУ КУЛТУРЕ

ФИЛМОВИ СА БЕЛДОКС ФЕСТИВАЛА У ДОМУ КУЛТУРЕ

17. септембар 2014.

Филмски програм Дома културе од понедељка до петка 15-19.септембра у великој сали у 20:00 часова биће приказани документарни филмови  – BELDOCS EHO.

Међународни фестивал документарног филма БЕЛДОКС један је од најзначајнијих ове врсте у региону. Седмо издање фестивала представља актуелну документарно-филмску продукцију у свету (укључујући и овогодишњег добитника Оскара, филм „20 стопа од звезда“ Моргана Невила), као и најбоља домаћа остварења у овој области. Ревија БЕЛДОКС ЕХО, као скраћена верзија фестивала БЕЛДОКС, представља изванредну прилику да се публика у Србији упозна са културним разликама које трансформишу друштвену стварност многобројним могућностима њене креативне интерпретације.

Понедељак 15. септембар
20 СТОПА ОД ЗВЕЗДА, режија Морган Невиле, САД, 2013, 91′
Уторак 16. септембар
ЛЕПОТИЦА И БОКСЕР, режија Зекери Хајнцерлинг, САД, 2013, 82′
Среда 17. септембар
ПЕСМА ИЗ ШУМЕ
режија Михаел Оберт, Немачка, 2013, 97′
Песма из шуме документује живот американца Луис Сарноа, који је протеклих 25 година живео са Бајака Пигмејима у централноафричкој џунгли. Када Луис са својим сином (из везе са супругом Самеди из племена Бајака) отпутује за Њујорк, јављају се проблеми у његовом наизглед утопијском свету.

Четвртак 18. септембар
ЖИВАН ПРАВИ ПАНК ФЕСТИВАЛ
режија Огњен Главонић, Србија 2013, 63′
Живан је панк рокер и песник који потиче из веома сиромашне паорске породице. Сваког лета, последњих пет година, Живан је организовао панк фестивал у свом родном селу у Србији. И увек је био на губитку.
Ипак, његова страст је да понуди нови културни модел људима из те средине, а његови снови су фокусирани на мењање начина на који ти људи мисле. Зарадите неке паре, док се бави том својом страшћу, такође је један од његових циљева. Ово је шести пут да Живан прави музички фестивал, а сада је решио да га прошири – доводи бенд из Словачке и тиме фестивал постаје интернационалан.

Петак 19. септембар
ФУДБАЛСКИ ТРЕНЕР ЗОРАН И АФРИЧКИ ТИГРОВИ
режија Африцан Тигерс, Сем Бенстед, Енглеска, 2013, 75′
Јужни Судан постао је независна држава у јулу 2011. године, након скоро педесет година грађанског рата. Филм прати искусног српског фудбалског тренера, Зорана Ђорђевића, на путу стварања првог националног тима у новонасталој држави. Зоран је тренирао репрезентације Бангладеша, Филипина, Судана и Јемена, али ништа га није могло припремити за формирање тима ни из чега у најнеразвијенијој земљи света. У филму је приказана прва година Зорановог тима, од откривања играча у дивљни до пријављивања овце зване Шампион за тимску маскоту. Финансијски крах наступа када Јужни Судан почне да губи новац од нафте, који чини невероватних 98% државних прихода.

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24420

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top