Nalazite se ovde:Naslovna » Друштво » БЕЗ АУТОМОБИЛА У ПОНЕДЕЉАК

БЕЗ АУТОМОБИЛА У ПОНЕДЕЉАК

19. септембар 2014.

Републичка Агенција за безбедност саобраћаја обавестила је руководство локалних самоуправа на територији Републике Србије да је у току Европска недеља мобилности од 16. до 22. септембра. Према подацима ове агенције у прошлогодишњој Европској недељи мобилности учестовалао је 1.931 град из 47 земаља, а укупно су имплементиране 8.623 трајне мере, углавном на инфрастуктурне интервенције за смиривање саобраћаја и успостављање безбедније инфраструктуре за пешаке и бициклисте.

Сваке године Европска недеља мобилности бави се различитом темом везаном за одрживу мобилност, а овогодишња тема са слоганом „Наше улице, наш избор“ фокусира се на ефекте транспорта, на квалитет нашег живота у градовима и како повратити равнотежу између простора који користе аутомобили и простора посвећеног пешацима и бициклистима.

Према инструкцијама републичке Агенције за безбедност саобраћаја Европска недеља мобилности завршава се 22. септембра акцијом „Даном без аутомобила“, а како би се промовисала добробит јавног превоза и немоторизованих видова транспосрта, као и заштиту животне средине, председник општине Милисав Мирковић позвао је данас све запослене у Општинској управи, јавним предузећима и установама чије оснивач Општина Горњи Милановац да у понедељак 22.септембра дођу и врате се са посла пешице, бициклом или јавним превозом, а да своје аутомобиле тог дана оставе код куће.

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24419

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top