Nalazite se ovde:Naslovna » Култура » МЛАДЕ ФИЛМАЏИЈЕ У ХРВАТСКОЈ

МЛАДЕ ФИЛМАЏИЈЕ У ХРВАТСКОЈ

25. септембар 2014.
Софија Недић, Мина Леонтијевић, Дарија Стефановић и Илија Стефановић, ученици горњомилановачких основних школа (10 – 14 година), који су овог лета прошли програм рада Четврте филмске колоније „Кратка форма“, заједно са вршњацима из Хрватске, Италије, Словеније, Турске и Мађарске од 23. до 29. септембра боравиће у Хрватској где ће похађати Семинарско – радионички програм медијске педагогије. Семинар ће бити радионичког типа и подељен по групама, од којих ће свака имати задатак да реализује играни, документарни или анимирани филм, или ТВ репортажу. Радионица је део партнерског пројекта Хрватског филмског савеза и Културног центра.
Уједно, малишани који буду похађали радионицу биће и чланови дечјег међународног жирија који ће рећи своје мишљење о филмовима пристиглим на овогодишњу дечју филмску ревију.
Наиме, Ревија хрватског филмског стваралаштва деце, као једна од најстаријих филмских манифестација, не само у Хрватској већ и на просторима Балкана од 25 – 28. септембра имаће своје 52. издање. Под окриљем Хрватског филмског савеза Ревија се ове године организује у Вараждину, Лудбрегу и Чаковцу.
Током Ревије биће организована и интерактивна предавања под називом “Жири нас учи”, где ће чланови великог жирија: Борис Пољак, Симон Богојевић Наратх, Маја Флего и Славен Зечевић одржати предавања на тему: камера и снимање, анимација, монтажа и остале филмске теме.
Цео пројекат помогнут је од стране Агенције за мобилност и програме ЕУ, односно програма Ерасмус+. Резултат семинара, између осталог, биће и користан приручник о медијској педагогији овог дела Европе.

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24419

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top