Nalazite se ovde:Naslovna » Друштво » ЦРТЕЖИ МАТИЈЕ РАЈКОВИЋА У ГОРЊЕМ МИЛАНОВЦУ

ЦРТЕЖИ МАТИЈЕ РАЈКОВИЋА У ГОРЊЕМ МИЛАНОВЦУ

21. октобар 2014. године

Матија Рајковић, академски уметник из Крушевца у четвртак, 30 октобра од 18 сати представиће у Модерној галерији изложбу цртажа и пејзажа, које је стварао последњих година.
„У цртежима комбинованом техником Матија Рајковић се инспирише облицима виђеног али цртеж није само под контролом ока већ и пластичног осећања. Серија пејзажа није ни реалистичко, ни натуралистичко обликовање стварности већ субјективизација креативног објекта који се у току стваралачког поступка све више објективизује.“ (Мр Лазар Стојновић)

Биографија
Матија Рајковић је дипломирао на сликарском одсеку Академије уметности у Новом Саду. Постдипломске студије завршио је на истом одсеку Факултета ликовних уметности у Београду. Излагао је 13 пута самостално и више од 75 пута групно. Учесник је бројних ликовних колонија у земљи и иностранству. Предаје на Високој школи струковних студија за образовање васпитача у Крушевцу. Дела му се налазе у приватним колекцијама, збиркама 25 галерија, музеја и установа од јавног значаја Републике Србије. 2005./06. Стипендиста “Фонда за развој младих талената” града Крушевца. Објављује приказе ликовних дешавања у часописима “Град” и “Синтезе”. Живи и ствара на релацији Крушевац–Београд.

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24419

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top