Nalazite se ovde:Naslovna » Društvo » PUBLIKACIJA O OBRENOVIĆIMA PREDSTAVLJENA I U BEOGRADU

PUBLIKACIJA O OBRENOVIĆIMA PREDSTAVLJENA I U BEOGRADU

1. april 2015. godine

Pred punom salom znatiželjnih slušalaca u Konaku kneginje Ljubice u Muzeju grada Beograda predstavljena su oba toma stručne kataloške publikacije Obrenovići u muzejskim i drugim zbirkama Srbije.

O značaju objavljivanja ovakve publikacije, govorili su recenzenti dr Miloš Timotijević, viši kustos istoričar Narodnog muzeja Čačak, dr Igor Borozan, docent Filozofskog fakulteta u Beogradu kao i jedan od urednika izdanja, Aleksandar Marušić, koji je govorio o samoj koncepciji publikacija i o tome kako je došlo do projekta Obrenovići u muzejskim i drugim zbirkama Srbije. Goste je najavila Danijela Vanušić, MA, kustos Muzeja grada Beograda i jedan od autora drugog toma Obrenovića. Prvi tom ove značajne publikacije, nagrađen je titulom Publikacija godine za 2013. godinu od strane Nacionalnog komiteta ICOM-a Srbije.

Publikaciju, kao i sam projekat osmislio je i objavio Muzej rudničko-takovskog kraja, uz finansijsku podršku Ministarstva kulture i informisanja i Opštine Gornji Milanovac. Urednici oba izdanja su kustosi Ana Bolović i Aleksandar Marušić.

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24407

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

TV Galaksija 32

Scroll to top