Nalazite se ovde:Naslovna » Друштво » ПРОГЛАШЕНИ НАЈБОЉИ РЕЦИТАТОРИ МОРАВИЧКОГ ОКРУГА

ПРОГЛАШЕНИ НАЈБОЉИ РЕЦИТАТОРИ МОРАВИЧКОГ ОКРУГА

7. април 2015. године

Милица Прокопијевић из Ивањице (млађи узраст), Владимир Кандић из Чачка (средњи узраст) и Филип Љубојевић из Гуче (старији узраст) представљаће Моравички округ на републичкој смотри рецитатора „Песниче народа мог“. У три старосне категорије на Окружном такмичењу рецитатора одржаној у Норвешкој кући, наступили су најбољи рецитатори Чачка, Горњег Милановца, Ивањице и Лучана.
У категорији млађих основаца најбоља је била Милица Прокопијевић из Ивањице (ОШ „Миленко Кушић“). За нијансу слабији били су Моника Меић из Лучана (ОШ „Милан Благојевић“) и Душан Радивојевић из Ивањице (ОШ „Кирило Савић“), док је похвала припала Маши Шиљковић из Чачка (ОШ “Милица Павловић“).
У категорији рецитатора од 5. до 8. разреда прво место припало је Владимиру Кандићу из Чачка (ОШ „Милица Павловић“), док су нешто слабији били Кристина Живанић, такође из Чачка (ОШ „Танаско Рајић“) и Ивона Јовановић из Ивањице (ОШ „Миленко Кушић“).
Одлуком жирија: Милана Ружића, мастер професора језика и књижевности (Лучани), Јасмине Ћирјаковић, професора разредне наставе (Чачак), Хаџи Снежане Златић, уредника етно програма (Ивањица) и Драгане Перишић, дипломираног филолога светске књижевности (Горњи Милановац), Моравички округ на финалној смотри рецитатора представљаће и Филип Љубојевић из Гуче (Средња школа „Драгачево“).
Урош Томљановић из Чачка (Театар „Естет“) и Јанко Јованчић из Ивањице (Гимназија “Ивањица“) заузели су друго, односно треће место, док су похвале припале Вањи Нешовановић из Ивањице (Гимназија “Ивањица“) и Јовани Ратковић из Чачка (Гимназија, Чачак).
Републичка смотра рецитатора “Песниче народа мог“ биће одржана половином идућег месеца у Ваљеву.

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24419

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top