Nalazite se ovde:Naslovna » Друштво » СТУДЕНТИ ПРОТИВ ОДЛИВА МОЗГОВА !

СТУДЕНТИ ПРОТИВ ОДЛИВА МОЗГОВА !

8. октобар 2015. године

Како пронаћи стручну праксу или запослење током и након завршетка студија? Нажалост, студенти у већини случајева одговор проналазе одласком у иностранство. Како би допринели смањењу незапослености младих у нашој земљи и умањили „одлив мозгова”, студенти волонтери једанаести пут заредом, 2. и 3. новембра, организују сајам послова за студенте и дипломце техничко-технолошких и природно-математичких факултета „JobFair15 ─ Креирај своју будућност!“ у згради Техничких факултета.

Студентске организације БЕСТ Београд и Истек ЛК Београд покренуле су пројекат са намером да својим колегама представе могућност запослења и развоја каријере у компанијама које успешно послују у нашој земљи.

Годинама уназад Сајам представља спону између образовног система, компанија као послодаваца и студената. Студенти са свих универзитета у земљи ће имати прилику да се на једном месту представе послодавцима, упознају са начином рада бројних компанија и сазнају више о томе која знања и вештине је потребно да поседују како би се запослили. Праксу и шансу за запослење и ове године нуде компаније Microsoft Development Centar Serbia, Mozzart, Telesign, RT-RK и многе друге. Едукативни део Сајма, као и протеклих година, обухвата трибине, предавања и Open Space Technology концепт радионица. У оквиру програма радионица представници компанија ће заједно са учесницима дискутовати о решавању тренутних технолошких проблема у земљи. Интересовање које су студенти широм Србије показали за JobFair допринело је јачању националног карактера Сајма.

Организатори већ годинама увиђају важност еколошког аспекта бављења технологијом. Заједно са зеленим покровитељима, компанијама Теленор и ЈП ЕМС, Сајам ће и ове године допринети ширењу еколошке свести међу младим људима.

JobFair годинама уназад подржавају Министарство омладине и спорта, сви технички факултети Универзитета у Београду и Универзитети Републике Србије.

Званичан сајт Сајма www.jobfair.rs

Званична Facebook страница www.facebook.com/jobfairrs

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24361

ТВ Галаксија 32

Scroll to top