Nalazite se ovde:Naslovna » Друштво » ШКОЛА МОДЕРНЕ МУЗИКЕ „ОКТАВА“ ОРГАНИЗУЈЕ КОНЦЕРТ ЗА ГОРЊОМИЛАНОВЧАНЕ

ШКОЛА МОДЕРНЕ МУЗИКЕ „ОКТАВА“ ОРГАНИЗУЈЕ КОНЦЕРТ ЗА ГОРЊОМИЛАНОВЧАНЕ

18. децембар 2016. године

У уторак, 19. јануара у 19 часова у свечаној сали Гимназије „Таковски устанак“ биће одржан концерт школе модерне музике „Октава“ из Крагујевца.

Организатор концерта је Културни центар Горњи Милановац. Улаз је слободан.

Школа модерне музике „Октава“ основана је октобра 1990. године, у Крагујевцу, са жељом да се квалитетна музика двадесетог века сачува од заборава. Идеја је била, и остала, да се сва знања из домена популарне музике разумеју, саберу и подигну на виши ниво. Предмет изучавања је рок, џез и блуз музика, односно модерни музички жанрови који су обележили двадесети век. Ова школа је, са својих двадесет и пет година постојања, најстарија установа ове врсте у Србији. Од самих почетака рада, па до данас, кроз школу је прошло више од 500 ученика. Неки од тих ученика данас живе и баве се музиком не само у Србији, већ и у САД, Канади, Аустралији, Норвешкој, Шпанији и Великој Британији.
Богата концертна активност школе и веома запажени наступи ученика навели су их на снимање звучних и видео записа, као римејк остварења најпознатијих рок композиција.
Још једна од активности школе „Октава“ је и ауторски рад Милана Милосављевића (оснивача ове школе), приказан кроз аудио и видео запис групе „Алхамбра“.

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24383

ТВ Галаксија 32

Scroll to top