Nalazite se ovde:Naslovna » Култура » Dani urbane kulture u Čačku

Dani urbane kulture u Čačku

Čačak 28.05.2016 – Počelo predfestivalsko zagrevanje u susret DUK ferstivalu koji će se u održati 17, 18 i 19 juna na lokaciji Skejt park.

U susret Danima urbane kulture u Čačku, prvom omladinskom festivalu koji se u periodu od 17 do 19 juna održava na lokaciji Skejt park,omladinsko udruženje „Alternativa za Čačak“ priredilo je brojna iznenađenja za svoje sugrađane.

U Hajduk Veljkovoj ulici poznati međunarodni umetnik Corte koji nam dolazi iz Španije iscrtava većdrugi mural u Čačku(prvi se nalazi na zgradi Agronomskog Fakulteta i nastao je za vreme prošlogodišnjeg festivala),dok nam je istaknuto ime beogradske ulicne umetnosti Artez stigao direktno sa crtanja iz Argentine i ulepšava zid na oronulom Domu JNA.

Naše udruženje zagovara prvenstveno saradnju mladih i ustanova kulture na lokalu, tako da sa ponosom ističemo potpisivanje protokola o saradnji sa Gradskom bibliotekom „Vladislav Petković Dis“ koja je započela projektom „Otvorena biblioteka“, a koju nastavljamo u okviru predstojećeg festivala.

U ponedeljak 30.05. na zgradi biblioteke u Mrčajevcima oslikaće se mural sa likom Vladislava Petkovića Disa koji  potpisuje naša mlada čačnska umetnica Olgica Terzić, jedan od osnivača festivala.

Tokomdana, 17. i 18. juna, pored Morave, naprostorubudućeg Parka mladosti, DUK Pijacaćevampredstavitivelikibrojtalentovanihindividualaca i udruženjazanatlija, umetnika, dizajnera, kao i nekolikosocijalnihpreduzeća.Na jednom od štandova organizovaće se prodaja knjiga u sardnji sa bibliotekom, a sav ostvareni prihod biće usmeren u humanitarne svrhe

Verujemo da je spoj mladosti i i iskustva idealna kombinacija zato Vas pozivamo da propratite predfestivalska dešavanja i javno se zahvaljujemo gospodinu Bogdanu Trifunoviću i zaposlenima u gradskoj biblioteci na podršci i razumevanju u našoj borbi da se Čačku kultura vrati na velika vrata.

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24421

ТВ Галаксија 32

Scroll to top