Nalazite se ovde:Naslovna » Спорт » ЈОШ ЈЕДАН УСПЕХ ЧАЧАНСКИХ БИЦИКЛИСТА НА МЕЂУНАРОДНОЈ ТРЦИ

ЈОШ ЈЕДАН УСПЕХ ЧАЧАНСКИХ БИЦИКЛИСТА НА МЕЂУНАРОДНОЈ ТРЦИ

26. септембар 2016. године

На петој међународној бициклистичкој трци “ТХЕССАЛОНИКИ 2016” у Грчкој бициклисти Борца освојили два друга и једно треће место.

Комбинована екипа бициклистичког клуба БОРАЦ састављена од сениора, јуниора И два госта из БК Партизан из Београда наступила је протеклог викенда на трци “ТХЕССАЛОНИКИ 2016” у Грчкој.
Првог дана вожена је трка са стартом и циљем у Ставросу у дужини од 141км. На стару је било 96 такмичара из Србије, Румуније и Грчке и видјена је интересантна борба. Стефан Стефановић на тешким деловима стазе успевао је да се одвоји од водећег каравана, али његови бегови су били касније анулирани. У тактичкој завршници у задњих 25км од водеће групе успели су да се одвоје такмичар Борца Клисурић Стефан и Румунски такмичар. Тај бег одговарао је Борцу и Румунима и заједнички су успели да осујете све напоре гршких бициклиста да их стигну. У спринту бољи је био искусникји Мариус Петрацхе, док је Клисурић освојио друго место. У спринту пратеће групе најбољи је био Душан Калаба и осваја треће место. Стефан Стефановић и Горан Антонијевић били су пласирани у првих десет.
У недељу вожена је улична трка у Солуну улицама поред Белог торња иглавне променаде на обали. Возило се 10 кругова по 4,5км. Поред велике просечне брзине коју су бициклисти направили 48км/х, на циљ је дошла велика група. У спринту Горан Антонијевић први је повукао и имао сигурну победу у рукама, али на 50м пре циља на неравнини пута бицикл му је проклизао, што је искористио поново такмичар из Румуније и за пола точка осваја прво место испред Горана Антонијевића.

Са екипом овај пут није био Марко Даниловић, који је у исто време наступао као гост у екипи МЕТАЛАЦ из Краљева на тркама у Кини. Он је на етапној трци око језера ПО YАНГ у генералном пласману појединаца освојио пето место, што је изванредан резултат. После ове трке возио је још једну једнодневну трку на којој је на жалост трагично настрадао члан Металца из Краљева Дејан Марић. У паду који је проузрокавао трагичне последице учествовао је и наш Марко Даниловић, али он је срећом прошао без повреда. Пад се догодио на 16-том километру од страта и трка је одмах прекинута.

Наредни наступ члан екипое Борца, Стефан Стефановић имаће на Светском првенству за такмичаре до 23 године, које се одржава у Катару 15.октобра 2016.године.

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24399

ТВ Галаксија 32

Scroll to top