Nalazite se ovde:Naslovna » Куда вечерас » ФРАНЦУСКИ ФИЛМСКИ КАРАВАН – ЦИКЛУС: ДОБА САЗРЕВАЊА

ФРАНЦУСКИ ФИЛМСКИ КАРАВАН – ЦИКЛУС: ДОБА САЗРЕВАЊА

18. новембар 2016. године

ФРАНЦУСКИ ФИЛМСКИ КАРАВАН – Циклус: ДОБА САЗРЕВАЊА
21/11/2016 20:00 Мала сала Дома културе
Програм реализован у сарадњи са ФРАНЦУСКИМ ИНСТИТУТОМ у Београду. Улаз слободан.

Понедељак 21. новембар

БЕБА ТИГАР, Француска, 2015, 87’
Режисер : Ципријен Вијал
Играју : Армандеп Палменде, Викрам Шарма, Елизабет Кандо

Беба тигар је, заправо, Мани, који има 17 година. Већ две године живи у Француској, и као и сваки други тинејџер проводи време на часовима, са друштвом или са девојком. Међутим, обавезе које су му поверили његови родитељи који су остали у Индији довешће га у опасност.

Уторак 22. новембар
ПАПА ЛУМИÈРЕ, Француска, 2015, 84’
Режисер : Ада Луил
Играју : Нилс Арестрип, Јулија Кома, Наташа Ленденже

Аеродром “Шарл де Гол”, април 2011. Повратници из Абиџана, Жак, исељеник, хотелијер, коже преплануле од живота и рада у Африци, и Сафи, његова ћерка, мелескиња која је навикла да живи са мајком и не зна шта да мисли о свом оцу галамџији који је на силу укрцао у авион, стижу у прихватни центар у Ници. Коначно ће добити прилику да се упознају, можда и да се заволе. много тога зависи и од Глорије, Сафина мајка, остављене у немирном Абиџану.

Среда 23. новембар
ФАТИМА, Француска, 2015, 79’
Режисер : Филип Фокон
Играју : Сорија Зеруал, Зита Анро, Кенза Ноа Ајш

Фатима живи сама са двема ћеркама : Суад, бунтовном петнаестогодишњакињом, и Несрин којој је 18 година и која управо почиње да студира медицину. Фатима лоше усваја француски језик и доживљава га као фрустрацију у свакодневним односима са ћеркама. Њих две су њен понос и њен покретач у животу, али уједно и разлог за немир и бригу. Како би им обезбедила најбољу могућу будућност, Фатима ради као чистачица са неуобичајеним радним временом. Једног дана, она пада низ степенице. Спречена да ради, Фатима креће да пише на арапском све оно што до тада није могла рећи на француском својим ћеркама.

Четвртак 24. новембар
СРЦЕЛОМАЦ, Француска, Пољска, 2016, 83’
Режисер : Јулија Ковалски
Играју : Лив Енгије, Јан Цимер, Андрзеј Ћира

Девојка Роза се уплиће у живот пољског радника који је дошао у Француску да тражи свог сина. Између њих троје ствара се љубавни троугао који изазива, мало по мало, преокрете у њиховим животима.

O autoru

Broj objavljenih članaka : 16771

ТВ Галаксија 32

Scroll to top