Nalazite se ovde:Naslovna » Друштво » ГРАДСКО РУКОВОДСТВО ОДРЖАЛО САСТАНАК СА МЕШТАНИМА ДОЊЕ ТРЕПЧЕ

ГРАДСКО РУКОВОДСТВО ОДРЖАЛО САСТАНАК СА МЕШТАНИМА ДОЊЕ ТРЕПЧЕ

30. март 2017. године

У препуној сали Дома културе у Доњој Трепчи, у уторак, 28. марта, одржан је састанак градског руководства са мештанима ове месне заједнице. Ово је један у низу састанака које је градско руководство, у протеклих двадесетак дана, уприличило за своје суграђане и на којима је било речи о промоцији аграрног буџета. Такође, биле су заступљене и теме водоснабдевања, електрификације села и остале које су јако битне за наше суграђане.
Градоначелник Чачка, г. Милун Тодоровић, том приликом је истакао да „управо овакви сусрети са грађанима дају ефекат у предузимању даљих активности скоро у свакој месној заједници, јер на тај начин, сазнајемо шта је то што наше суграђане оптерећује у њиховом окружењу и како да им што пре омогућимо да отклоне одређене проблеме са којима се сусрећу.“

Проф. др Радош Павловић, заменик градоначелника, презентовао је аграрни буџет који је усвојен на последњој седници Скупштине Града Чачка, истакавши да буџет ове године износи 72.200.000,00 динара, да је много већи него претходних буџетских година и да је развојни у сваком погледу. Нагласио је да је максимални износ подстицаја по кориснику 500.000,00 динара, а за циљане мере и до 600.000,00 динара. Истакао је да су новине у 2017. години, то да конкурси трају 6 месеци, да се даје максимална подршка улагању у складишно-прерадне капацитете, подршка куповини пољопривредног земљишта, као и појачан интезитет подршке воћарима, повртарима и сточарима.

Од изузетног значаја за мештане Доње Трепче, као и осталих села, је податак да је Град Чачак ове године издвојио осам милиона за атарске путеве.

На састанку су се чули оправдани захтеви мештана Доње Трепче за ваљано решавање проблема водоснабдевања и канализације у овој месној заједници, као и реконструкције нисконапонске мреже, посебно у засеоцима Николићи и Благојевићи.

Закључак састанка у МЗ Доња Трепча, а и порука за пољопривреднике је да локална самоуправа активно ради на побољшању услова живота на селу као подстицају за останак младих на својим огњиштима.

O autoru

Broj objavljenih članaka : 15940

ТВ Галаксија 32

Scroll to top