Nalazite se ovde:Naslovna » Друштво » ЛЕТЊИ КОНЦЕРТИ НА ГРАДСКОМ ТРГУ ОД 22. ДО 24. АВГУСТА

ЛЕТЊИ КОНЦЕРТИ НА ГРАДСКОМ ТРГУ ОД 22. ДО 24. АВГУСТА

19. август 2017. године

Е -PLАY, концерт српског алтернативног састава из Београда

22. август у 21:00, Градски трг

Е-Плаy је српски алтернативни састав из Београда, основан 1998. године. Врло јединственог звука којег карактеришу дисторзирани бас, друм & басс ритмови и нежне – атмосферичне гитаре, овај бенд веома брзо налази своје место на српској рок сцени.
Састав Е-плаy иза себе има четири студијска албума, велику листу самосталних и фестивалских наступа. Музика овог бенда налази се у филмовима: Муње, Потрага за срећком, Здухач значи авантура.
Бенд Е-плаy је крајем 2013. објавио албум “Обични људи” са кога су се убрзо издвојили хитови “Диван Дан”, “Хиљаду људи” и “Љубица”. Током протеклих године песма “Диван Дан” осваја прво место на многим домаћим листама, а у исто време добија и “Мегафон” награду за најболљи сингл године. Иако има преко милион прегледа на yоутубе, “Диван дан” спада у најомиљеније песме када је у питању концертно извођење овог састава.
Е-плаy тренутно свира у постави Маја Цветковић, Горан Љубоја Трут, Немања Велимировић и Кристина Јовановић Кика.

Концерт популарног гудачког квартета ИНТЕРМЕЦО са солисткињом Тањом Јовићевић
23. август у 21:00, Градски трг

Још од свог оснивања 1999. године ИНТЕРМЕЦО квартет је на територији Балкана, стекао репутацију лидера у изводјењу роцк обрада. Идеја његових чланица била је да изводе жанровски разнородну музику, иако су све четири свршене студенткиње ФМУ у Београду, Академије уметности у Новом Саду и Цетињу, што их је усмерило у правцу класичне музике.
Покретачку снагу и упориште квартет је проналазио у европским и светским саставима сличног формата, а тих давних 2000-тих композитор Влада Пејковић је препознао добру идеју и енергију коју је преточио у аутентичне аранжмане писане наменски за ИНТЕРМЕЦО квартет.
Током протекле деценије репертоар се мењао и проширивао у складу са концептима наступа. Тенденција ИНТЕРМЕЦО квартета је да истражује нове музичке трендове у циљу афирмације различитих жанрова у новом контексту. Публика данас као и пре више од једне деценије, има прилику да ужива у смелим и иновативним изводјењима препознатљивих нумера омиљених страних а све чешће и домаћих бендова.

Репертоар по коме су познате широј публици својеврсна је шетња кроз различите музичке правце: од Баха, Моцарта, преко џез стандарда, па до музике група и извођача као што су: Стинг, Јамироqуаи, Металика, Нирвана, РХЦП, Тхе Цуре, Блонди, Мусе…
ИНТЕРМЕЦО има за собом бројне наступе концертног, фестивалског и клупског типа.
Квартет често сарадјује и са другим музичарима, а нарочито успешну сарадњу остварио је са реномираном београдском групом Ван Гог, познатом певачицом и кантауторком Аном Станић, Теодором Тапавички, перкусионистом Игором Винцетићем, Марчелом …
Чинећи свирање на својим инструментима још ближим широј публици, ове четири младе даме (Милена Рајковић, Светлана Мандић, Милена Мартинов Стојковић и Милица Јакшић) су по сваку цену желеле да свирају музику уз које су одрастале. У томе су и успеле.
Концерт БИГ БЕНДА Радио – телевизије Србије
24. август у 21:00, Градски трг

Биг Бенд РТС је основан 1948. године под именом Забавни оркестар Радио Београда у формацији ревијског оркестра, да би 1954. године одвајањем гудачког ансамбла започео рад као велики џез оркестар (Биг Бенд). Дуги низ година, оркестар су предводили еминентни дириге-нти, композитори и аранжери: Младен- Боби Гутеша, Војислав – Бубиша Симић, Звонимир Скерл, Миливоје – Мића Марковић, Душко Гојковић и Стјепко Гут. Током рада и стварања оркестар је добио изузетне награде и признања. На Џез фестивалу у Жуан Ле Пену 1960. године ансамбл је освојио прву награду.
После своје прве турнеје 1957. године, оркестар је наступао на познатим светским фестивалима (Телавив, Монтре, Марсеј, Солун, Минхен), на неколико УНИЦЕФ концерата (Београд, Париз, Женева) и увек са изузетним успехом и врло похвалним критикама.Током година, са оркестром су наступале највећа светска имена Џез музике као што су: Кларк Тери, Бени Голсон, Џони Грифин, Мајнард Фергусон, Тони Скот, Џером Ричардсон, Ерни Вилкинс, Алвин Квин,Реџи Џонсон, Еди Хендерсон, Хенк Мобли, Џон Хендрикс, Рој Харгув, Бред Лили, Дајана Шур, Дон Менза, Стив Туре, Рони Кјубер… а такође и звезде светског шоу бизниса као што су: Реј Чарлс, Дени Кеј, Џозефина Бејкер, Миреј Матје, Енрико Масиас, Фрида Лингстад (АББА) итд…

O autoru

Broj objavljenih članaka : 16780

ТВ Галаксија 32

Scroll to top