Nalazite se ovde:Naslovna » Друштво » ПОТИСАН УГОВОР О ИЗГРАДЊИ ЗДРАВСТВЕНЕ СТАНИЦЕ У ЉУБИЋУ

ПОТИСАН УГОВОР О ИЗГРАДЊИ ЗДРАВСТВЕНЕ СТАНИЦЕ У ЉУБИЋУ

Градоначелник Чачка Милун Тодоровић је данас у име Града потписао уговор са компанијом “Југоградња“ из Београда, која ће обављати градњу Здравствене станице у Љубићу. Реч је о конзорцијуму седам фирми, а укупан износ радова је 360 милиона динара са ПДВ-ом. У наредних 15 дана следи процес прикупљања банкарских гаранција и увођења у посао, након чега ће почети градња.

Здравствена станица ће се налазити у Улици Славка Крупежа, преко пута поште у Љубићу, а простираће се на око 2.000 квадрата. Нова здравствена установа у Чачку замишљена је као веома савремена, са неким здравственим услугама које се могу добити само у установама терцијарног типа.

Здравствена станица у Љубићу поседоваће најсавременију лекарску дијагностику, као и Службу здравствене заштите одраслог становништва, одељења Педијатрије и Гинекологије, Дијагностичко-специјалистичку службу, апотеку, конференцијску салу за састанке и едукацију и службене просторије.

Такође, веома је значајно што ће се у оквиру овог објекта налазити и Служба хитне помоћи, која ће бити најближа ауто-путу Милош Велики.

Здравствена станица у Љубићу моћи ће да пружи здравствену заштиту за грађане Чачка са леве стране Западне Мораве, којих, са околним селима, има око 30.000.

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24031

ТВ Галаксија 32

Scroll to top