Nalazite se ovde:Naslovna » Друштво » Канцеларија за младе са сарадницима направила и поделила 750 новогодишњих пакетића.

Канцеларија за младе са сарадницима направила и поделила 750 новогодишњих пакетића.

Канцеларија за младе Града Чачка и ове године је организовала новогодишњу хуманитарну акцију „Осмех на дар“ у сарадњи са истоименом студентском организацијом. Акција се спроводи већ 17 година у организацији студентске организације „Осмех на дар“, а у Чачку 7 година захваљујући Канцеларији за младе као партнеру. 
Акција подразумева прикупљање слаткиша, сланих грицкалица, књига, играчака, школског прибора и гардеробе потребних за прављење новогодишњих пакетића. Материјал се прикупљао код наших сарадника који су несебично подржали акцију, а то су: 
– ПУ Моје детињство ( Мали капетан, Колибри, Пчелица, Полетарац, Младост, Бисери, Ђурђевак) – Основне школе (22. децембар, Бранислав Петровић, Владислав Петковић Дис, Др Драгиша Мишовић, Ђенерал Марко Ђ Катанић, Милица Павловић, Ратко Митровић, Свети Ђакон Авакум, Степа Степановић, ИО Станчићи, Танаско Рајић, ОШ за образовање одраслих)– Средње школе: (Економска школа, Машинско-саобраћајна школа, Уметничка школа, Медицинска школа, Прехрамбено-угоститељска, Техничка школа и Музичка школа Др Војислав Вучковић)Остали сарадници: Продавница здраве хране „Здравко Дрен“, Кафић „Кактус бар“, Плесни клуб „Луна“, Star Dance, Градска библиотека „Владислав Петковић Дис“.
Сваке године велику подршку у виду спонзорства пружа нам чачанска чипсара „Chips Way“ која нам је и ове године поклонила 27 кутија производа из свог асортимана. 
Овим путем изражавамо велику захвалност свим поменутим сарадницима који су се придружили акцији коју спроводе и иницирају млади волонтери Канцеларије за младе. 
Након прикупљања материјала волонтери су се састајали у Омладинском клубу, сортирали материјал и од истог са великом љубављу правили новогодишње пакетиће за децу из социјално/здравствено угрожених породица који су били прилагођени полу и узрасту деце.  
На велико задовољство ове године смо оборили сопствени рекорд и припремили 750 пакетића који су подељени: 
– Деци и младима на дечјем одељењу чачанске Опште болнице – Деци и младима из Удружења дистрофичара Моравичког округа- Деци и младима из Савеза слепих и слабовидих у Чачку – Деци и младима из Удружења параплегичара из Чачка- Деци и младима из Удружења рома „Будимо људи“ – Деци и младима из Удружења рома „Џипси тим“- Деци и младима који су смештени у хранитељске породице на територији Моравичког округа- Корисницима Центра за пружање услуга социјалне заштите „Зрачак“, (корисници дневног боравка и корисници услуга Лични пратилац) –  Сарадницима који су учествовали у акцији, а истакли да у својој установи имају децу чији су родитељи у финансијски незавидној ситуацији (школе, вртићи) – Деци и младима из МЗ „Сајмиште“ на предлог председника ове МЗ, као и деци са сеоског подручја (Јежевица, Брезовица и Рајац) на предлог председнице Удружења сеоских жена „Евгенија“ Наташе Вујашевић.- Деци из ромских породица које су се пријавиле за помоћ у просторијама наше Канцеларије. 
Акцију је великодушно подржао Драган Толић, возач чачанске рикше који се у костиму Деда Мраза дружио са децом и младима којима су пакетићи уручени. 
Захваљујемо се још једном свима који су подржали акцију „Осмех на дар“, родитељима и деци који су у поменуте установе доносили своје донације. Посебну захвалност упиућујемо волонтерима који су издвојили своје време и припремили чак 750 пакетића, а поред чланова Канцеларије за младе подршку су пружили и чланови Одреда извиђача „Војвода Степа“. 

O autoru

Broj objavljenih članaka : 23467

ТВ Галаксија 32

Scroll to top