Nalazite se ovde:Naslovna » Друштво » АЛФА БK УНИВЕРЗИТЕТ: НОВИ СЕМЕСТАР У НОВОЈ ЗГРАДИ

АЛФА БK УНИВЕРЗИТЕТ: НОВИ СЕМЕСТАР У НОВОЈ ЗГРАДИ

На адреси Булевар маршала Толбухина 8 на Новом Београду простире се велелепна зграда,опремљена најсавременијом инфраструктуром, модерно адаптираним слушаоницама и компјутерским кабинетима. У новом, редизајнираном простору, почетак летњег семестра на Алфа БK Универзитету обећава јединствено искуство студирања, и то у најсавременијим условима.

Поносни на своје улагање у образовну установу која се налази у самом центру Новог Београда,Алфа БK Универзитет са задовољством најављује свечани пријем студената који ће се одржати 06. марта 2023. године у 12 часова. Свечани пријем ће омогућити студентима да се, на прагу летњег семестра, упознају са новим, импозантним простором, а професори и управа Универзитета употпуниће осећај добродошлице у новом окружењу.
Овај догађај представља почетак новог поглавља у нашој 30-годишњој традицији и доноси прилику за још интензивније подстицање знања и вештина која ће бити драгоцена у будућности.
Брзо ћете приметити да нови простор буди оптимизам, а кроз узбудљива дешавања која смо спремили за наше средњошколце и студенте, сигурни смо да ће овај летњи семестар на Алфа БK Универзитету бити искуство које ће обележити ваше школовање.
Осим предавања и редовне наставе, наши студенти имају прилику да учествују у различитим ваннаставним активностима која за њих пажљиво осмишљавамо. Уз то, већ у марту, представићемоОнлине пролећне радионице за средње школе, на којима ће бити одржана предавања о аспектима међународне трговине и маркетинга, али и предавања на тему информационих технологија и рачунарских наука, као и предавања о енглеском језику и англофоним културама. Ове радионице ће пружити прилику средњошколцима да се упознају са актуелним темама у свету бизниса и комуникација, али и да унапреде своја знања и вештине у домену нових технологија и језичке културе.
Поред тога, Факултет за стране језике Алфа БK Универзитета је објавио Kонкурс за књижевне радове средњошколаца, на који до 20. маја2023. заинтересовани могу слати своје песме, приче и друге креативне радове на енглеском или српском језику. Награђени радови биће објављени у посебном издању Факултета за стране језике.
„Светски дан поезије“, који се обележава 21. марта, такође ће бити део вашег искуства на Алфа БK Универзитету. На овом догађају, биће изложени креативни радови студената и професора, а имаћете прилику и да разговарате са гостима песницима и уметницима.
У сарадњи са научно-стручним друштвом за заштиту животне средине Ецологица, обележићемо „Дан планете Земље“, 22. априла. Ово ће бити прилика да се едукујете о значају заштите животне средине и учествујете у различитим активностима које ће бити организоване у циљу промоције екологије и одрживости.
Укључивање у спортска друштва и учешће у спортским такмичењима је такође део вашег искуства на Алфа БK Универзитету. За наше студенте ћемо организовати и посебан спортски догађај –Универзијаду Алфа БK Универзитета, како би имали прилику да се такмиче и друже у спортском окружењу. Поред тога, 23. априла, студенти и професори Алфа БK Универзитета представљаће наш Универзитет на једном од највећих спортских догађаја у нашој земљи – 36.Београдском маратону.
Обележавање „Дана студената“, 04. априла, биће пропраћено бројним дешавањима. Између осталог, представићемо дигитално издања студентског часописа МодЛит, који је био део пројектног рада у оквиру предмета из англистике, као и других креативних и стручних радова, која су део искуства наших бивших и садашњих студената на Алфа БK Универзитету.
Наши студенти ће имати прилику да присуствују и предавању о Шекспировим делима и могућностима њихове примене у креативној индустрији, али и да учествују на традиционалној, 12. међународној конференцији Факултета за стране језике – Језик књижевност и медији, која сваке године окупља колеге из региона и иностранства, али и на традиционалној изложби креативних радова – ЦреА(Р)Тивитy.
Kроз пажљиво осмишљене ваннаставне активности, радионице и заједно са нашим партнерима, стављамо велики нагласак на студије усмерене на каријере које вам дају практичне вештине потребне за највише руководеће позиције у индустрији по вашем избору.
Радујемо се што ћемо заједно са вама учествовати у овим активностима, и што ћемо заједно градити успешну академску заједницу на Алфа БK Универзитету.Верујемо да је почетак летњег семестра у нашој новој згради само један у низу нових успешних подухвата, те да ћемо наставити да пружамо висок квалитет образовања нашим студентима.

O autoru

Broj objavljenih članaka : 23709

ТВ Галаксија 32

Scroll to top