Nalazite se ovde:Naslovna » Друштво » ЧЕСТИТКА БОГОЉУБА КАРИЋА ДАМАМА ЗА 8. МАРТ

ЧЕСТИТКА БОГОЉУБА КАРИЋА ДАМАМА ЗА 8. МАРТ

Драге моје,

не може бити случајно да толике важне речи којима именујемо саме основе живота и постојања, као и наше темељне вредности, готово по правилу су женскога рода.

Реч земља је женског рода.

Римљани су је називали Тера, Грци Геа- именима женскога рода.

Реч храна је женскога рода.

Породица је женскога рода.

Љубав, Срећа, Слога, Будућност- речи су женскога рода. Домовина, Слобода, Правда, Једнакост. Демократија, Солидарност – именице су женског рода. И Снага је женскога рода. и Србија – која је у својој историји често бивала на ивици биолошког нестанка- женскога је рода. У ратним временима, кад је Србији „понестајало“ мушкараца, жена је била не само Мајка, Сестра, Супруга, Видар, Учитељ… већ и Домаћин, Хранилац, Ратник.

Срби свој опстанак дугују Жени. Жена је снага Србије. Мушкарци су најлепша уметничка дела створили инспирисани женом: Атену Партенос, Венеру Милоску, Боконду… Истовремено с љубављу, равну обожавању, којом мушкарац свих епоха обасипа и бесмртно опева Жену, њена улога у свакодневном, а поготово јавном животу, током читаве историје била је и остала понижавајућа.

Лицемерје „мушкоцентричног“ света више је него очигледно, и то у свим сферама јавног живота: сва истраживања о равноправности полова говоре да је заступљеност жена у политичком животу срамотно ниска, да је жена за исти посао знатно мање плаһена од мушкараца.

Европа захтева да број жена у јавним пословима буде далеко већи, како би се изјед- начили са стандардима ЕУ. Да имамо мало више политичке коректности, учешће жена у државним пословима повећали би без ичијег условљавања. То би угрозило мушку друштвену доминацију и апсолутни монопол на највише положаје моћи, али би сигурно користило интересима друштва у целини.

Али и Европа за којом толико заостајемо у признавању легитимних женских права, далеко је од полне равноправности. Полна дискриминација спада у најдубље и најжилавије видове бруталног гажења елементарних људских права, примитивизма и лицемерја. Вашу снагу и лепоту Србија још увек држи по страни, као да су мушкарци Богом дани да воде свет. Kолико сте пута изгубиле запослење зато што сте биле питане да ли планирате децу и када? Потцењене и скрајнуте само зато што сте жене? Хоћу Србију пуну запослених мајки и пуну деце!

Ја знам колико сте драгоцене. Ваша снага је потребна Србији, потребна је свакој држави и свакој власти.

Драге моје, ја волим вашу снагу и треба ми ваша снага, јер једино са вама видимо будућност целе планете, лепу благодарну паметну и успешну.

Желим да вам сваки дан буде 8 март.

Ваши Миланка и Богољуб са породицом Kарић ♥️💗💜🥰💒👨‍👩‍👧‍👦😊🙏🏻

https://fb.watch/j810SVQw0K/

O autoru

Broj objavljenih članaka : 23967

ТВ Галаксија 32

Scroll to top