Nalazite se ovde:Naslovna » Друштво » Активности и сарадње у области информационих технологија на Алфа БK Универзитету

Активности и сарадње у области информационих технологија на Алфа БK Универзитету

Специјалне посете компанијама које су лидери у области информационих и комуникационих услуга, стручна предавања и едукативне радионице

У последњих неколико месеци интензивирана је сарадња Алфа БK Универзитета и компанија које су лидери у области информационих технологија и пружању широког спектра телекомуникационих услуга. Професори и студенти Факултета информационих технологија овог месеца су посетили компанију Хуаwеи, а крајем просле године делегација са Алфа БK Универзитета је била гост и компаније Yеттел. Студенти Алфа БK Универзитета су имали прилику да се упознају са радом компанија, вредностима, организационом културом и приликама за запослење након завршених студија, али и да кроз разговор са запосленима подстакну своје интересовање за популарна занимања из ИТ сектора, као што су софтвер девелопер, QА тестер, продуцт и пројецт менаџер.
На Факултету информационих технологија Алфа БK Универзитета изводе се акредитовани студијски програми Информационо комуникационе технологије на основним и мастер студијама.Сврха ових програма је опште образовање дипломираних инжењера електротехнике и рачунарства које омогућава способност за практичан рад на рачунарима у привреди у свим фазама и улогама током развоја софтвера у свим областима људског рада.Циљеви наставног процеса су:упознавање са основним информатичким принципима, методама и техникама;усвајање знања, метода и техника различитих програмских језика кроз структурирано, објектно-оријентисано, функционално и логичко програмирање усвајање напредних знања о алгоритмима, оперативним системима, базама података и информационим системима, рачунарским мрежама и вештачкој интелигенцији;оспособљавање за коришћење софрверских пакета за 3Д моделирање и анимацију, обраду слике, монтажу и визуелне ефекте, веб дизајн, видео и мултимедију;упознавање електротехничких и комуникационих дисциплина;припрема за успешну примену рачунарских техника у пракси.
Поред наставних активности, студенти Факултета информационих технологија се о науци и информационим технологијама на иновативан и занимљив нацин информису и на ваннаставним активностима.С циљем да студенте упознамо са прослављеним, али и заборављеним проналазачима, и да заједно одамо почаст особама које су нам олакшале свакодневни живот, на Алфа БK Универзитету је на Међународни дан проналазача организовано специјално предавање о америчкој глумици и проналазачици Хеди Ламар и њеним патентима. Kрајем прошле године наши студенти Факултета информационих технологија, Факултета за банкарство и ревизију и Факултета за менаџмент у спортуодржали сутецх радионицу на енглеском језику под називом Сциенце ин Медиа.Никола Ракић, Михајло Милојковић, Јован Суботић, Никола Врањковић, Никола Милановић, Вукашин Пековић, Милош Зељковић и Невена Матић дали су своје виђење односа између науке и медија и покушали да расветле проблеме које се тичу приказа науке у популарним медијима, укључујући телевизију, филмове и друштвене мреже, настојећи да премосте јаз између научне заједнице и шире јавности.

Најсавременија знања у сфери информационих технологија, кроз иновативне едукативне онлајн радионице, преносе се и нашим будућим студентима. Прошле године успешно су одржане пролећне едукативне радионице за ученике четвртог разреда средњих школа: Програмирање Микробит и Ардуино уређаја, Зашто баш тај Пyтхон? и СQЛ и базе података – манипулација подацима. И ове године је у припреми посебна серија онлајн предавања за ђаке завршних разреда средње школе, која се планира за крај марта.

АЛФА БK УНИВЕРЗИТЕТ

O autoru

Broj objavljenih članaka : 23709

ТВ Галаксија 32

Scroll to top