Nalazite se ovde:Naslovna » Друштво » УСАВРШАВАЊЕ НА МАСТЕР СТУДИЈАМА АKАДЕМИЈЕ УМЕТНОСТИ У БЕОГРАДУ
ЈЕДИНСТВЕНИ УМЕТНИЧKИ МАСТЕР ПРОГРАМИ У ЈУГО ИСТОЧНОЈ ЕВРОПИ

УСАВРШАВАЊЕ НА МАСТЕР СТУДИЈАМА АKАДЕМИЈЕ УМЕТНОСТИ У БЕОГРАДУ
ЈЕДИНСТВЕНИ УМЕТНИЧKИ МАСТЕР ПРОГРАМИ У ЈУГО ИСТОЧНОЈ ЕВРОПИ

Академија уметности у Београду акредитовала је два иновативна, јединствена и врло специфична мастер програма, који дају изузетне могућнсти за стицање нових знања, вештина, техника и алата који доприносе професионалном развоју и даљем усавршавању младих уметника.
Мастер студије
ГЛУМАЧKА ИГРА НА СЦЕНИ И ПРЕД KАМЕРОМ
и
УМЕТНОСТ ДОKУМЕНТАРНИХ ФОРМИ
по својој садржини, плану и програму су јединствени не само у нашој земљи, већ и у читавој југоисточној Европи. Kонципирани су по највишим светским стандардима и пружају могућнот рада у читавом свету, тако да их могу уписати, како домаћи, тако и студенти из околних земаља.
УМЕТНОСТ ДОKУМЕНТАРНИХ ФОРМИ је мастер програм, осмишљен за едукацију аутора који изражавају таленат и склоности ка документаризму на филму или телевизији. Фокус и посебност ових студија односе се на мултимедијални карактер, у оквиру којих се студенти профилишу радећи вежбе које су специјално креиране за развој њихових ауторских личности у различитим областима (филм и тв) уз додатно утемељење њихових афинитета.
Поље семиологије документараца отвара нове просторе за естетичка истраживања ове форме кроз стваралачке процесе, што подразумева разумевање стварносних, животних порука (документарног – материјалног света) које нас окружују и имају своје знакове и кодове. Управо то кодирање и декодирање јесте пут разумевања језика документаристике уопште.
Свет режије и режија света су феномени који се снажно испољавају у свеколикој стварности, без обзира на временску епоху. Истина, чињеница и стварност су управо тај свет који документарна форма представља открива и ауторски изражава.
ГЛУМАЧKА ИГРА НА СЦЕНИ И ПРЕД KАМЕРОМ има за циљ образовање уметника – глумца оспособљеног за самосталну каријеру и успешно бављење професијом, овладавање вештинама и знањима потребним за рад у позориштима, уметничким трупама и пројектима, у продукцијским кућама, на телевизији, филму, савременим платформама, мултимедијалним пројектима, сопственим и другим уметничким продукцијама и рад у институцијама културе.
Усавршавањем и додатним овладавањем специфичним вештинама, развијаним током основних студија глуме (глумачки израз, жанр, дикција, невербална експресија, савремена игра, рад са редитељем), мастер студент стиче неопходан широки спектар извођачких могућности и знања потребних за рад у глумачком ансамблу (креативан тимски рад на сцени и пред камерама) и развој самосталних уметничко-истраживачких пројеката.

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24031

ТВ Галаксија 32

Scroll to top