Nalazite se ovde:Naslovna » Друштво » Dan internacionalne kuhinje 2024 u Vili Jelena

Dan internacionalne kuhinje 2024 u Vili Jelena

Bilingvalni vaspitno-obrazovni sistem Kreativno pero tradicionalno je obeležio Dan internacionalne kuhinje, deseti po redu.

Nakon okupljanja u čast italijanske, indonežanske, srpske, austrijske, ruske, australijske, kineske, kazahstanske i grčke kuhinje, ove godine, zemlja domaćin bila je Španija, čija je bogata tradicija prikazana kroz kulturno-umetnički program i naravno ukusne specijalitete španske kuhinje.

Prisutnima se u imevaspitno-obrazovnog sistema Kreativno pero obratila dr Neda Pavlović iistakla da je ovaj događaj prilika za druženje u duhu kosmopolitizma,sa ciljem promovisanja ideje multikulturalnosti i bogatstva koje donosi poznavanje različitih kultura. Poručila je da je često jedan odboljih načina da istražimo i razumemo druge kulture upravo kroz njihovu kuhinju, jer hrana je mnogo više od običnog obroka – ona je simbol identiteta, tradicije i nasleđa jedne zemlje i dakroz njene ukuse, mirise, tehnike pripreme, možemo otkriti priče o ljudima, običajima i vrednostima koje čine srž i dušu jednezemlje i naroda.

UčenicagimanzijeKreativnopera, Sava Sofia Novović Menendez bila je domaćinovogdogađaja. Svečanosti su prisustvovali i predstavnici diplomatskog kora,javne ličnosti,kao i brojni učenici i deca, roditelji i prijatelji Vaspitno-obrazovnog sistema Kreativno pero.

Za prelepi ambijent u kom je Dan internacionalne kuhinje dobio svoj poseban šarm zaslužna je Vila Jelena, dok su za kulinarske specijalitete španske kuhinje bili zaslužni prijatelji Kreativnog pera,restorani Cantina de Frida i Pauza, Aleksandar Wellness Centar Orašac, kao i roditelji čija deca pohađaju Kreativno pero.Događaj je podržala Fondacija Braća Karić i Alfa BK Univerzitet i tom prilikom supredstavili svoj rad i najnovije publikacije.

Autor fotografija – Kreativno pero

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24404

ТВ Галаксија 32

Scroll to top