Nalazite se ovde:Naslovna » Образовање » Чачанска ПУ „Радост“ слави 84 године рада

Чачанска ПУ „Радост“ слави 84 године рада

Отварањем изложбе под називом „Чувајмо природу“ у горњем холу Дома културе, ПУ „Радост“ започела је програм обележавања 84 године свог рада. Ова еколошка изложба настала је као резултат дугогодишњег рада ПУ „Радост“ у сарадњи са Градском управом, који је започет још 2004.године када се кренуло са програмима едукације предшколаца у области заштите животне средине.
Изложба представља почетак тродневног обележавања 84 године постојања организоване бриге о деци у нашем граду. Екологија је један од важнијих сегмената у раду ПУ „Радост“, а на изложби су представљени само неки од експоната, који су настали кроз заједнички рад васпитача, деце и родитеља, истакла је директорка Установе, Марица Нешовић:

„Хоћемо да научимо децу како се брине о природи и нашем окружењу, шта је селекција отпада, шта је рециклажа и зашто треба чувати воду и шуме и читаву нашу планету како бисмо здравије живели. Ово је изложба која завређује пажњу читавог града и биће отворена онолико дуго колио буде постојало интересовање за њено гледање“, поручила је Нешовић.

Међу многобројним родитељима, који су дали допринос овој изложби је и Љиљана Видаковић, која је са својом ћеркицом Теодором направила неколико изложених радова.
„Изложба је показала да сви заједно умемо да направимо нешто лепо и ово је била одлична приликада покажемо како родитељи са децом и васпитачима одлично сарађују. Било ми је стварно задовољство и заиста ми је пријало да са својом децом отркијем неке таленте код свог детета и наравно да упознам остале родитеље кроз овај пројекат, да видим како васпитачице раде са нашом децом. Било је то обострано задовољство“, рекла је Љиљана.
Мала Теодора је рекла да иде у вртић „Сунце“ и да је са својом мамом направила пуно ствари од рецилажног материјала.
„Направила сам са мамом и васпитачицама манастир, кућицу, шуму и пећину. Волим да идем у вртић, јер тамо имам доста другара са којима се играм и учим“, поручила нам је Теодора.

Након отварања изложбе, у великој сали Дома културе приређена је централа прослава дана вртића, у којој су деца кроз игру, глуму и рецитације показала део онога што су научила у вртићу.
Програм обележавања настављен је и данас представом коју су за предшколце организовали васпитачица вртића „Сунце“. У петак 25.јануара биће одржана и велика конференција, која је осмишљена као стручни скуп за представнике предшколских установа са подручја Моравичког округа и читавог нашег региона.

O autoru

Broj objavljenih članaka : 31

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top