Nalazite se ovde:Naslovna » Култура » Путопис из Јерусалима хаџи Љиљане Плавшић промовисан у Чачку

Путопис из Јерусалима хаџи Љиљане Плавшић промовисан у Чачку

У малој сали чачанског Дома културе промовисана је књига „Ја знам Божије име“ аутора хаџи Љиљане Плавшић. Књига представља необичан путопис ауторке, иначе наше суграђанке, која је своје незаборавно искуство са пута у Јерусалим желела да преточи у писану реч и презентује јавности.

На пут у Свету земљу преко агенције „Доброчинство“ из Београда, Љиљана је отишла за Васкрс ове године и тамо провела – како каже – 15 незаборавних дана. Иако је доживљаје из Јерусалима, према Љиљанином сведочењу, тешко описати речима, књига „Ја знам Божије име“ је њен покушај да верујућем човеку помогне да нађе свој прави пут.

„У књизи сам се потрудила да покажем колико је тешко сваком обичном вернику да допре до суштине чистог веровања у Христа, поготово ако не одабере праве духовнике. Желела сам такође да прикажем да је јако важно да то буду прави духовници како би човек лакше превазилазио све препреке, на које наилази оног тренутка када реши да пође правим хришћанским путем“, каже Љиљана.

Суштина ове приче о хаџилуку је приповест о спознаји Божијег имена, о искуству које може да промени живот.

„Сваки човек, био он тога свестан или не, има у себи дубоко усађену жељу да се сједини са Творцем. Моја жеља да одем у Јерусалим била је пре свега плод моје велике љубави према Христу. Одласком у Јерусалим сам спознала Творца и православље као своју веру“, закључује хаџи Љиља и додаје да би сваком верујућем човеку препоручила да посети Свету земљу.

Иначе, књига „Ја знам Божије име“ је издање чачанске фирме „13.јули“, а штампана је у 600 примерака.

O autoru

Broj objavljenih članaka : 31

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top