Nalazite se ovde:Naslovna » Kultura » Putopis iz Jerusalima hadži Ljiljane Plavšić promovisan u Čačku

Putopis iz Jerusalima hadži Ljiljane Plavšić promovisan u Čačku

U maloj sali čačanskog Doma kulture promovisana je knjiga „Ja znam Božije ime“ autora hadži Ljiljane Plavšić. Knjiga predstavlja neobičan putopis autorke, inače naše sugrađanke, koja je svoje nezaboravno iskustvo sa puta u Jerusalim želela da pretoči u pisanu reč i prezentuje javnosti.

Na put u Svetu zemlju preko agencije „Dobročinstvo“ iz Beograda, Ljiljana je otišla za Vaskrs ove godine i tamo provela – kako kaže – 15 nezaboravnih dana. Iako je doživljaje iz Jerusalima, prema Ljiljaninom svedočenju, teško opisati rečima, knjiga „Ja znam Božije ime“ je njen pokušaj da verujućem čoveku pomogne da nađe svoj pravi put.

„U knjizi sam se potrudila da pokažem koliko je teško svakom običnom verniku da dopre do suštine čistog verovanja u Hrista, pogotovo ako ne odabere prave duhovnike. Želela sam takođe da prikažem da je jako važno da to budu pravi duhovnici kako bi čovek lakše prevazilazio sve prepreke, na koje nailazi onog trenutka kada reši da pođe pravim hrišćanskim putem“, kaže Ljiljana.

Suština ove priče o hadžiluku je pripovest o spoznaji Božijeg imena, o iskustvu koje može da promeni život.

„Svaki čovek, bio on toga svestan ili ne, ima u sebi duboko usađenu želju da se sjedini sa Tvorcem. Moja želja da odem u Jerusalim bila je pre svega plod moje velike ljubavi prema Hristu. Odlaskom u Jerusalim sam spoznala Tvorca i pravoslavlje kao svoju veru“, zaključuje hadži Ljilja i dodaje da bi svakom verujućem čoveku preporučila da poseti Svetu zemlju.

Inače, knjiga „Ja znam Božije ime“ je izdanje čačanske firme „13.juli“, a štampana je u 600 primeraka.

O autoru

Broj objavljenih članaka : 31

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

TV Galaksija 32

Scroll to top