Nalazite se ovde:Naslovna » Економија » „Раде Кончар“ уместо „ФОКС-а“ у цивилном делу „Слободе“

„Раде Кончар“ уместо „ФОКС-а“ у цивилном делу „Слободе“

У Чачку је данас одржан радни састанак представника града локалне самоуправе, менаџмента компаније „Слобода“ и представника загребачке фирме „Раде Кончар“, на коме се разговарало о покретању производње у цивилном делу „Слободе“ и правцима даље сарадње.
Иако је раније најављиван долазак компаније „ФОКС“ у цивилни део „Слободе“, судећи по данашњем састанку то место ће заузети хрватски „Кончар“. Компаније „Слобода“ и „Кончар“ би заједнички радиле на производњи кућних апарата.

Према речима генералног директора чачанске „Слободе“, Зорана Стефановића, постигнут је договор око формирања радних група, чији ће задатак бити да, за највише два месеца, ураде елаборате потребне за сагледавање оправданости ове инвестиције,како би се након тога – у складу са финансијским могућностима – почело са њеном реализацијом. Стефановић је најавио да би, ако све буде текло по плану, посао могло да добије 100 наших суграђана.
У пројекту заједничке производње кућних апарата, „Слобода“ и „Раде Кончар“ морају пронаћи интерес, рекао је данас током састанка потпредседник Управе загребачке фирме, Давор Младина, и додао да наставак сарадње зависи од онога што ће показати студија изводљивости пројекта.
Градоначелник Чачка, мр Војислав Илић, је поручио да је циљ градске управе да запосли што више људи у Чачку, тако да ће град, у складу са својим могућностима, помагати реализацију овог пројекта.

Препреку у реализацији овог значајног пројекта за наш град могао би да представља нерешен статус „Слобода Апарата“. Генерални директор „Слободе“, Зоран Стефановић, наглашава да констатно иницира разговоре у Министарству одбране по том питању и да је добио обећања да ће ускоро бити резултата.

O autoru

Broj objavljenih članaka : 31

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top