Nalazite se ovde:Naslovna » Друштво » Десета редовне седница Скупштине општине Горњи Милановац – 21.06.2013.

Десета редовне седница Скупштине општине Горњи Милановац – 21.06.2013.

На почетку заседања десете редовне седнице Скупштине општине Горњи Милановац, а у циљу исправке техничке грешке у тексту Одлуке о промени Статута Општине Горњи Милановац која је учињена приликом његове израде, одборници су утврдили предлог Одлуке о измени Одлуке о промени Статута општине Горњи Милановац.
Данас је донета и Одлука о приступању доношења новог пословника Скупштине општине, а један од главних разлога измене пословника је преобимност у садржини, тако да ће се изменом постићи сажетија форма, а о разлозима измене пословника излагала је председница Скупштине општине Јадранка Достанић.
Такође, одборницу су данас донели Одлуку о изменама и допунама Одлуке о буџету општине за 2013. годину, а повод за овај ребаланс буџета су недавне измене законских прописа, као и потреба да се вишак прихода и примања који је утврђен Одлуком о завршном рачуну буџета за 2012. годину распореди на конкретне намене. Недавним изменама Закона о порезу на доходак грађана, приходна страна буџета Општине Горњи Милановац биће умањена до краја године за око 50 милиона динара. Вишак прихода и примања из 2012. године по овој Одлуци углавном је распоређен на капиталне издатке као што су реконструкција Дома културе, изградња кишне канализације у Главној улици, изградња и реконструкција локалних и некатегорисаних путева. На основу предлога одборника везано за ребаланс буџета, а у делу издвајања и будућег планирања средстава за припрему и уређење индустријске зоне поред будућег ауто–пута, која ће пружити могућност већег упошљавања, председник Мирковић се захвалио на предлогу и одговорио да су већ предузете активности, као и да су обављени разговори са надлежним министром по питању приступне саобраћајнице и индустријске зоне и да је свакако упошљавање приоритет, а посебно младих школованих људи који одлазе у веће градове због недостатка посла.
У наставку седнице појединачно су сва горњомилановачка јавна предузећа добила сагласност на Статуте, најпре Комунално предузеће, након тога предузеће за изградњу и за путеве, као и јавно предузеће “Спортско рекрeативни центар“ Горњи Милановац. На данашњој седници утврђен је и предлог Одлуке о спровођењу јавног конкурса за именовање директора јавних предузећа чији је оснивач Општина Горњи Милановац као и предлог Одлуке о накнадама путних трошкова за службено путовање у земљи и иностранству изабраних и постављених лица.
Поред усвојених измена и допуна програма пословања, усвојене су и измене у финансијским плановима ЈП за путеве, ЈП за изградњу и ЈП „Спортско-рекреативни центар“.
Чланови већа су на данашњој седници размотрили и програм заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта за општину Горњи Милановац. Усвојен је и извештај о раду са финансијским пословањем Међуопштинског историјског архива за град Чачак и општине Горњи Милановац и Лучани за 2012.годину.

Преко тридесет тачака данашњег заседања Скупштине општине се односило на решења о именовању председника и чланова Надзорног одбора свих јавних предузећа, установа,као и школских одбора за све образовне установе.

O autoru

Broj objavljenih članaka : 23697

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top