Nalazite se ovde:Naslovna » Sport » U nedelju počinje Otvoreno prvenstvo Srbije na Jeljenu

U nedelju počinje Otvoreno prvenstvo Srbije na Jeljenu

U organizaciji Auto-moto sportskog kluba „Čačak“ u nedelju 30. juna, na stazi Jeljen biće održano Otvoreno prvenstvo Srbije, „Nagrada Čačka 2013“. Rezultati će se bodovati u konkurenciji pojedinaca, i to u klasama od MH65, MH85, MH1, MH2, MH3, MHB i MH ATV. Pokrovitelj manifestacije je grad Čačak a ulaz na takmičenje je besplatan.
Sjajne trke dvotočkaša u Čačku održavaju se već pola veka, od 1959. godine, a AMSK Čačak višestruko je nagrađivan kao najbolji organizator šampionata u motokrosu na ovim prostorima.
Do sada je prijavljeno 53 vozača koji će voziti osam trka u 7 klasa. Na ovoj sportskoj manifestaciji AMSK Čačak imaće 11 pretstavnika.
Obzirom da se trke na stazi „Jeljen“održavaju, sa manjim prekidima, od 1978.godine, prethodnih nekoliko dana izvršeni su radovi na popravci i prepravci staze. Ista je urađena po pravilniku o takmičenju, a promene se odnose na usporavanje staze na jednom delu i postavljanja novih skokova tzv.kamila. Kako ističu organizatori promene su urađene radi sigurnosti vozača i povećane atraktivnosti samog takmičenja.
Nezvanični treninzi zakazani su za subotu, 29. juna, od 12 časova, zvanični treningje sutradan u 9 sati, a svečano otvaranje i start prve trke zakazan je za nedelju, 30. jun u 12 časova.

O autoru

Broj objavljenih članaka : 16794

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

TV Galaksija 32

Scroll to top