Nalazite se ovde:Naslovna » Друштво » Патријарх српски Иринеј у Јефимија центру у Москви

Патријарх српски Иринеј у Јефимија центру у Москви

Патријарх српски Иринеј у Јефимија центру у Москви

 

Његова светост архиепископ пећки, митрополит београдско-карловачки и патријарх српски Господин Иринеј са митрополитом црногорско –приморским Амфилохијем и епископима Српске и Руске Православне Цркве током свог боравка у Москви посетио је Пословни центар Јефимија у власништву БК Компаније. Сусрету народног посланика Драгомира Ј. Карића, једног од оснивача БК  Компаније и његовог менаџмента са патријархом  присуствовао је и амбасадор Републике Србије у Руској Федерацији Његова Екселенција др Славенко Терзић.

Посета ове високоуважене  делегације уследила је као част породици Карић поводом јубиларне 250- те  годишњице  од  успостављања породичног грба, 40 година од оснивања прве породичне компаније у бившој Југославији и 30 година од формирања прве совјетско-југословенске фабрике за израду машина за производњу хлеба и прераду меса.

Обраћајући се присутнима, Његова светост, патријарх Иринеј, пружио је огромну подршку породици Карић у њиховој економској борби у времену тешке глобалне кризе у којој упркос свим тешкоћама упошљавају хиљаде радника.

–          Са особитим поносом  посетио сам ово српско здање у славној Москви. Породици Карић желим пуно успеха на свим пољима делатности – записао је патријарх Иринеј у књизи утисака посебно се осврнувши на чињеницу да је мало компанија које на сличан начин промовишу српску историју, културу и традицију ван граница наше земље, пре свега у сестринској Русији. Посебно им захваљујем што и тако далеко од Србије воде дневну борбу за опстанак косовских светиња,  а посебно манастира Пећке патријаршије.

Народни посланик Драгомир Ј. Карић рекао је да је посета патријарха,  монаштва и свештенства велика част за породицу Карић и све запослене у БК Компанији.  Као породица и компанија учинићемо све да пословни контакти и суживот Албанаца и Срба на Косову што пре заживи. Наша борба за наслеђе Срспке Православне Цркве биће вечна, закључио је Карић.

 

Јадранка Тасић, портпарол БК Групе

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24399

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top