Nalazite se ovde:Naslovna » Националне вести » NOVI PROJEKAT “BK GROUP” U IRAKU “BAGHDAD WORLD” SRBIJI DONOSI 12 MILIJARDI DOLARA

NOVI PROJEKAT “BK GROUP” U IRAKU “BAGHDAD WORLD” SRBIJI DONOSI 12 MILIJARDI DOLARA

NOVI PROJEKAT “BK GROUP” U IRAKU “BAGHDAD WORLD”  SRBIJI DONOSI 12 MILIJARDI DOLARA

 

Ove godine, kao krunu svog rada, kompanija “BK GROUP” obeležava 250 godina postojanja porodičnog grba iz Peći, slavi 40 godina od osnivanja prve Jugoslovenske privatne porodične kompanije i 30 godina od osnivanja prve Jugoslovensko-Sovjetske mešovite fabrike u Moskvi. Među ostalim sferama delatnosti, kompanija “BK GROUP” ima veliko iskustvo na projektovanju i izgradnji najsavremenijih projekata na prostorima Sovjetskog Saveza, a poslednjih godina i Bliskog Istoka, što predstavlja najbolju referensu za pobedu na međunarodnom konkursu izgradnje mega-kompleksa.

Posle tri godine od kako je, pod rukovodstvom Bogoljuba Karića, kompanija “BK GROUP” pobedila na međunarodnom konkursu i dobila mogućnost izgradnje projekta od milion kvadratnih metara u Iraku,  čiju su koncepciju u potpunosti pripremili arhitekte i inženjeri iz Srbije, pobedivši najpoznatije svetske kompanije – menadžment “BK GROUP” danas je prezentovao predstavnicima vlade Republike Irak novi projekat po nazivu “Baghdad World” od 5,7 miliona kvadratnih metara.

Vrednost projekta  “Baghdad World” iznosi 12 milijardi dolara, dok je koncepcija rađena po principu “grad-u-gradu” u kojem je smešteno sve što je neophodno za život, rad, odmor i kulturno-intelektualno uzdizanje. U kompleksu “Baghdad World” biće izgrađen najveći regionalni Međunarodni finansijski centar, koji se može uporediti sa najvećim svetskim projektima, kao što je Makao u Kini,  “Venecija” u Las Vegasu, Dubai International Financial Center, “Moscow City”.

U cilju realizacije, ovog za Irak strateškog projekta, “BK GROUP” će uputiti poziv za pristupanje konzorcijumu svim građevinskim kompanijama i asocijacijama sa prostora Jugoistočne Evrope.

Projekat “Baghdad World” obnoviće istorijsku tradiciju srpskog građevinarstva. Imajući u vidu da svaki građevinski poduhvat absorbuje 90% industrije, ovaj mega-projekat povratiće uništenu industriju naše zemlje. Stoga se očekuje puna podrška Republike Srbije, koja bi mogla obezbediti povoljno kreditiranje srpskih preduzeća koja bi bila uključena u realizaciju ovog projekta.

Na današnjem sastanku delegacije  “BK GROUP”, koju je predvodio Dragomir J. Karić, sa potpredsednikom vlade Republike Iraka Dr Saleh al-Mutlaq i ministrom građevinarstva g-nom Mohammed Al Daraji, utvrđene su smernice za dalju kooridnaciju zajedničkih stručnih timova na realizaciji izgradnje megakompleksa  “Baghdad World”.

 

 

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24372

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top