Nalazite se ovde:Naslovna » Некатегоризовано » Место за излазак » За Чачане вечерас свира бенд „Стари Град“

За Чачане вечерас свира бенд „Стари Град“

За Чачане вечерас свира бенд „Стари Град“

2. август 2013.

Вечерас, 2. августа у Улици Градско шеталиште, Чачане ће забављати  бенд „Стари Град“. Забавни програм организују  Хотел „Београд“, caffe „Мондо“ и caffe „Корзо“.

Програм почиње у 21h.

Оркестар „Стари град“ је започео свој рад као староградски трио у истоименом чачанском угоститељском објекту 1990. године.
Чланови тог првог састава били су: Зоран Цветковић – Моравац – гитара, Милоје Мишко Никић – хармоника и Александар Ацо Еровић – контрабас. Последња двојица су и данас чланови бенда.
1.маја 1994. године, може се рећи, настаје „прави“ „Стари град“. Из војске се враћа Ацов млађи брат Милан, иначе гитариста, а Владе Весовић, до тада рок гитариста, прелази на бас прим тамбуру и тако се формира чисто професионални бенд.
1998. акустични бенд наступа први пут са озвученим акустичним инструментима. Почело се са обрадама неких поп, па и рок нумера. Нажалост, те године Владе Весовић напушта бенд и „Стари град“ остаје без тамбураша који је пренео доста тога рокерског на тај инструмент, што је било и врло специфично за звук бенда.
Почетком 2002. у бенд долази данашњи члан, тамбураш, Владе Миловановић. Бенд опет ради као четворка и даље форсирајући обраде поп-рока на акустици.
Маја 2004. у бенд долази данашњи бубњар и перкусиониста Александар Савић који даје нов звук бенду. У овом периоду бенд је страшно напредовао и купљена је и врло квалитетна и професионална опрема, а почела је и сарадња са професионалним тонцима.

Оркестар „Стари град“ свира поп, рок, евергрин, староградску и народну музику.

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24396

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top