Nalazite se ovde:Naslovna » Економија » ЛАУРЕАТ “ЛИДЕРИ XXI ВЕКА”

ЛАУРЕАТ “ЛИДЕРИ XXI ВЕКА”

26. август 2013.

КОМПАНИЈА “БРАЋА КАРИЋ” ЛАУРЕАТ “ЛИДЕРИ XXI ВЕКА” У УКРАЈИНИ
Компанија “Браћа Карић” постала је“ нови лауреат најпрестижније награде у Украјини – “Лидери XXI века”. Награда је додељена поводом 22. годишњице незавсности Украјине, а примио је др Драгомир Ј. Карић највећу награду ове земље на свечаној академији у Маринском дворцу, званичној резиденцији председника Украјине. Награда се додељује за допринос развоју националне економије Украјине, ширењу и јачању сарадње међу бизнис елитама других земаља присутних у Украјини. Она је установљена 1998. године, уз подршку Председника и Владе Украјине, од стране Конгреса пословне, научне и културне елите Украјине. У Лондону је 2003. године потписана Хартија о сарадњи са European Business Assembly (Велика Британија), а такође и са Међународним конгресом привредника и предузетника (Русија), тако да је ова награда добила статус међународне и данас се реализује у 26 земаља света. Данас овај програм обједињава више од 50 регионалних, републичких и међународних програма и пројеката, који се реализују у разним областима.
Захваљујући на овој престижној награди, др Драгомир Ј. Карић је напоменуо да је Украјина једна од првих и до данас једно од најважнијих тржишта на којима ради БК Компанија. Он је, такође најавио неколико изузетно крупних грађевинских подухвата које Компанија припрема за реализацију у Украјини, по узору на комплекс од милион квадратних метара “Мајак Минска”, који се тренутно реализује у Белорусији.
Свечаност је била организована на највећем државном нивоу, уз почасну гарду Министарства одбране Украјине, свечаног уношења заставе и интонирање државне химне. На крају свечаности наступили су Академски ансамбл Оружаних снага Украјине, као прваци опере.
Др Драгомир Ј. Карић, иначе и члан Украјинске академије наука, у име БК Компаније је на овом тржишту присутан од 1989. године. Прву заједничку украјинско-српску компанију “Карић-Дњепр”, Карићи су основали у Дњепропетровску, а убрзо затим “Дњепро-Метал-Ин” и авио компанију “Карић-Дњепр-Авиа”. Приликом предаје награде, посебно су наглашени изузетни резултати у области грађевинарства. Иначе у грађевинарству Карићеве компаније већ тридесет година су у самом врху оних који су обележили период у последњих тридесет година у Русији, Белорусији и другим земљама бившег Совјетског Савеза.
Комапнија “Браћа Карић” је и велики донатор културним иснтитуцијама Украјине, међу којима је и споменик великој књегињи Олги на Михајловском тргу, коији је један од симбола Кијева.
 

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24368

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top