Nalazite se ovde:Naslovna » Образовање » Удружење „Просветна комора Србије“

Удружење „Просветна комора Србије“

26. август 2013.

У недељу 25.августа 2013. у 10 сати у „Регионалном центру за професионални развој запослених у образовању“ Чачак, одржана је Оснивачка скупштина Удружења ПРОСВЕТНА КОМОРА СРБИЈЕ.

Након избора радног председништва прихваћен је Пословник оснивачке Скупштине. За председника Удружења ПРОСВЕТНА КОМОРА СРБИЈЕ једногласно је изабран Владан Младеновић, професор физике из Алексинца, за заменика председника Жељка Лукић Радојичић. Седиште Удружења ПКС биће у Чачку због његове приближне територијалне удаљености од осталих крајева наше земље. Неће постојати чланарина за будуће чланове и рад Управног одбора биће на волонтерској основи.

Удружење „УДРУЖЕЊЕ ПРОСВЕТНА КОМОРА СРБИЈЕ“ је невладино и непрофитно удружење носилаца васпитно-образовног процеса у предшколским, основношколским, средњошколским и високошколским установама Републике Србије. Oсновни циљ удружења је рад на стицању услова за доношење Закона о оснивању Просветне коморе Србије као независног и репрезентативног еснафског савеза свих просветних радника. Удружење ће својим активностима свим актерима образовног процеса указати на неопходност постојања таквог тела, као и давати предлоге за начин формирања и будућег функционисања.

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24407

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top