Nalazite se ovde:Naslovna » Друштво » ЈП „Градац“ – Обавештење за обвезнике плаћања накнаде за коришћење грађевинског земљишта

ЈП „Градац“ – Обавештење за обвезнике плаћања накнаде за коришћење грађевинског земљишта

ЈП „Градац“ – Обавештење за обвезнике плаћања накнаде за коришћење грађевинског земљишта

28. август 2013.

О Б А В Е Ш Т Е Њ Е

Овим путем желимо да обавестимо обвезнике плаћања накнаде за коришћење грађевинског земљишта да смо у складу са Законом о планирању и изградњи у обавези да исту наплаћујемо до краја ове 2013.године.

Наведена накнада ће се у наредној години највероватније интегрисати у порез на имовину. До наведеног рока јединице локалне самоуправе прописују ближе критеријуме, мерила, висину, начин и рокове плаћања накнаде за коришћење грађевинског земљишта, а може их прописати узимајући у обзир намену коришћења објеката.

С тим у вези позивамо све наше обвезнике накнаде за коришћење грађевинског земљишта да своје обавезе благовремено измире. Након интегрисања накнаде за коришћење грађевинског земљишта у други вид накнаде постојећи дуг ће се увећати и исти наплатити посредством локалне пореске администрације уз примену Закона о пореском поступку и пореској администрацији.Овај поступак уз примену принудних прописа проузроваће веће трошкове који ће такође пасти на обвезника накнаде. Према томе у интересу свих је да се у сваком случају избегну непотребни трошкови па је то један од разлога да се приступи редовном измирењу својих обавеза. Редовно плаћање обавеза по основу накнаде за коришћење грађевинског земљишта омогућује да ЈП“Градац“ реализује свој програм и на тај начин подигне стандард својим грађанима у смислу инфраструктуре ради којих је и прописана накнада за коришћење грађевинског земљишта.

У очекивању смо да у остављеном року измирите своје обавезе.

ЈП „ГРАДАЦ“ Чачак директор

Јовановић Небојша

дипл.правник

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24390

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top