Nalazite se ovde:Naslovna » Пољопривреда » Отворена берза хране у Заблаћу

Отворена берза хране у Заблаћу

6. септембар 2013.

У Заблаћу се седми пут организује привредно туристичка и културно забавна манифестација „ПЛОДОВИ ЗАПАДНОГ ПОМОРАВЉА“. Ову манифестацију реализује Удружење повртара Заблаће уз подршку града Чачка и Привредне коморе Краљево. Циљ ове манифестације је да подстиче унапређење пољопривредне производње, развој села, да негује и чува традицију.  Такође, подстиче директан контакт између индивидуалних пољопривредних произвођача, произвођача хране, купаца и релевантних институција.

На Берзи ће бити представљени сви производи из области примарне пољопривредне производње: повртарства, воћарства, сточарства, пчеларства и цвећарства као и производни потенцијал њихове прераде: конзервирано, замрзнуто, и сушено воће и поврће, ракије, производи пекарске индустрије, колачарски производи и печењари који имају изузетно дугу традицију. Ове године свој производни потенцијал представиће директно око 30 излагача, а индиректно преко својих удружења и асоцијација преко 100 излагача.

Манифестација ПЛОДОВИ ЗАПАДНОГ ПОМОРАВЉА“ ће се одржати од 06. до 08. септембра 2013. године, у Заблаћу.

„Берза хране 2013″ биће одржана у петак 06. 09. у времену од 12- 20 часова у Дому културе у Заблаћу, а 07. и 08. септембра биће организована продајна изложба у порти за заинтересоване произвођаче и прерађиваче. Поред „Берзе хране“ биће одржан пети сајам пратеће индустрије у пољопривреди, а 08. 09. извешће се  богат културно уметнички програм и организоваће се такмичење у припремању сатараша у котлићу и такмичење у печењу прасади и јагњади на ражњу где је до сада пријављено преко 40 такмичарских екипа.

O autoru

Broj objavljenih članaka : 23678

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top