Nalazite se ovde:Naslovna » Образовање » „Златна табла“ за Машинско-саобраћајну школу

„Златна табла“ за Машинско-саобраћајну школу

„Златна табла“ за Машинско-саобраћајну школу

25. октобар 2013.

Данас су на 44. Међународном сајму опреме и средстава за савремену наставу „Учила 2013.“ у Београду додељене награде најуспешнијим излагагачима, а међу награђенима се нашла и Машинско-саобраћајна школа у Чачку.

Одлуку о најуспешнијим учесницима сајма донео је стручни жири који су чинили: професор др Зоран Миљковић, Машински факултет у Београду, професор др Jaсмина Милинковић, Учитељски факултет у Београду и Јелена Урошевић, Завод за унапређивање образовања и васпитања.

Машинско-саобраћајна школа је у групи учила освојила највеће признање „ЗЛАТНА ТАБЛА“ за „Управљачки модул за троосно управљање ЦНЦ технологијама“, чији су аутори професори Машинско-саобраћајне школе.

Поред тога, као суизлагач са Факултетом техничких наука из Чачка школа је освојила и сребрну таблу за „Емулатор оптерећења електричних мотора“ који је реализован заједничким пројектом факултета са Машинском школом, што и јесте циљ, стварање боље спреге установа средњег и високог образовања ради добијања што квалитетнијих кадрова.

Посебно признање за израду учила за примену модерних технологија и допринос унапређењу Сајма учила додељено је професору Машинско-саобраћајне школе Драгиши Петковићу.

До сада је школа освојила четири златне и три сребрне табле, а нова награда је доказ да су школи у великој мери заступљене савремене технологије, које ће у будућности обезбедити ученицима добро знање за рад и даље школовање.

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24370

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top