Nalazite se ovde:Naslovna » Економија » Бесплатан курс предузетништва за младе

Бесплатан курс предузетништва за младе

Бесплатан курс предузетништва за младе

29. октобар 2013.

Бизнис младих Србије (БМС), програм свеобухватне подршке предузетништву младих, расписао је позив за све младе узраста од 18 до 35 година са територије Републике Србије да се пријаве на бесплатан онлине курс предузетништва, који ће им омогућити да током недељу дана уче на који начин размишљају предузетници и да кроз практичне и инсипративне примере и тестове провере да ли је предузетништво каријера за њих.

Пријављивање је отворено до 3. новембра путем сајта biznismladihsrbije.org, док ће online курс трајати од 5. до 12. новембра.

На овај начин БМС програм жели да дође до младих који имају највише потенцијала да постану предузетници, како би им обезбедио подршку да покрену и развију свој бизнис. БМС подршка подразумева комбинацију тренинга и консултација за писање бизнис плана, приступ “Суперстеп” кредитима Ерсте Банке који се одобравају под повољним условима, бесплатно бизнис менторство од стране искусних предузетника током минимум годину дана, као и умрежавање и промоцију новооснованих бизниса.

Млади у Србији нису довољно каријерно упућени на предузетништво, и то је стање које БМС програм настоји да промени, узимајући у обзир алармантну стопу незапослености младих (свака друга млада особа у Србији је без посла). Предузетништво је начин да се млади самозапосле, а млади предузетници када запошљавају имају већу тенденцију да запошљавају младе. Осим тога, млади предузетници брзо одговарају на нове економске прилике и трендове и активни су у секторима који бележе велики раст, на шта указује недавно истраживање о глобалном стању предузетништва младих које су спровели Global Entrepreneurship Monitor и Youth Business International (YBI) , чији је БМС члан.

Програм Бизнис младих Србије спроводи Смарт колектив у партнерству са Ерсте Банком, уз финансијску подршку Министарства омладине и спорта. „Подстицање предузетништва младих у Србији је задатак који није предуслов само економског развоја. Оно је везано за успостављење једног другачијег система вредности, у коме су актвизам, иницијатива и преузимање одговорности у првом плану. Онлине курс је мали, али потенцијално значајан корак у том правцу. То је алат који младим људима омогућава не само да стекну неопходна знања која су им потребна за покретање сопственог посла, већ представља добар начин да се они мотивишу, инспиришу и покрену у правцу преузимања иницијативе за развој сопствене каријере. Створили смо квалитетан, али и даље бесплатан алат, којим желимо да подстакнемо све младе људе који о себи размишљају као о предузетницима, да се покрену и да прихвате ову врсту јединствене подршке. Истовремено, желимо да пошаљемо поруку да не можеш да знаш колико ћеш бити успешан, нити да успеш, ако прво не покушаш“, изјавио је Невен Мариновић, директор Смарт колектива.

Програм Бизнис младих Србије карактерише индивидуалан приступ и посвећеност сваком кориснику, као и волонтерска подршка успешних предузетника и менаџера широм Србије, који инвестирају своје слободно време у визију привреде Србије коју покрећу енергични млади људи. Од октобра 2012. године програм је део престижне међународне мреже The Prince’s Youth Business International којом председава Принц од Велса. NajStudent.com је медијски партнер програма.

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24370

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top