Nalazite se ovde:Naslovna » Економија » ПРОГРАМ ЗА ПРОНАЛАЖЕЊЕ И ОБУКУ КВАЛИФИКОВАНИХ МЛАДИХ

ПРОГРАМ ЗА ПРОНАЛАЖЕЊЕ И ОБУКУ КВАЛИФИКОВАНИХ МЛАДИХ

14. новембар 2013.

USAID-ов Пројекат одрживог локалног развоја, у сарадњи са 32 локалне самоуправе, покренуо је програм развоја радне снаге који ће помоћи предузећима да ангажују и обуче нове запослене, док ће USAID-ов пројекат сносити трошкове њиховог ангажмана и двомесечне обуке. Пријаве се примају до 17. новембра 2013.

Програм обуке младих на радном месту омогућиће послодавцима из производног и из сектора услуга да брзо и лако пронађу квалификоване раднике и тиме уштеде време и новац за њихов одабир и ангажовање. Младима ће овај програм користити јер ће им указати на потребе послодаваца и обезбедити им обуку на радном месту, која за послодавце иначе представља значајно улагање.
Током обуке, USAID-ов пројекат ће обезбедити кандидатима надокнаду у износу од 60% минималне бруто зараде, по основу Уговора о стручном усавршавању. Обука је намењена младима до 30 година старости са најмање 3. степеном стручне спреме.

Право учешћа у Програму имају сва предузећа са 5 и више запослених, са регистрованим седиштем или пословном јединицом у општинама и градовима са којима USAID-ов пројекат сарађује: Беочин, Бујановац, Чачак, Дољевац, Гаџин Хан, Горњи Милановац, Кањижа, Кикинда, Краљево, Лесковац, Мерошина, Нова Варош, Нови Бечеј, Нови Пазар, Нови Сад, Ниш, Прешево, Прибој, Рашка, Сјеница, Сомбор, Сремски Карловци, Суботица, Темерин, Тутин, Ужице, Владичин Хан, Врање, Врњачка Бања, Златибор и Зрењанин.

У консултацији са представницима партнерских локалних самоуправа, USAID-ов Пројекат одрживог локалног развоја обавиће селекцију послодаваца. Предност ће имати послодавци који планирају запошљавање нових радника у року од 6 месеци након завршетка обуке младих.

Планирано је да Програм обуке младих на радном месту почне током фебруара и марта 2014. године.

Више информација, као и пријавни формулар за учешће у Програму, може се преузети са интернет сајта USAID-овог Пројекта одрживог локалног развоја www.lokalnirazvoj.rs .
Контакт особа за додатне информације о Програму обуке:
Андреја Коршич, USAID Пројекат одрживог локалног развоја, 011/41-41-187, e-mail: akorsic@lokalnirazvoj.rs

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24401

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top