Nalazite se ovde:Naslovna » Образовање » КОНКУРС ЗА СТИПЕНДИЈЕ ЗА ГОРЊОМИЛАНОВАЧКЕ СТУДЕНТЕ

КОНКУРС ЗА СТИПЕНДИЈЕ ЗА ГОРЊОМИЛАНОВАЧКЕ СТУДЕНТЕ

18. новембар 2013.

Конкурс за доделу студентских стипендија за студенте са подручја општине Горњи Милановац за наредну школску годину завршава се крајем овог месеца. Тридесет и седам студентских захтева примљено је од почетка новембра, од када је расписан конкурс, до данашњег дана. Према проценама у надлежном општинском одељењу очекује се преко стотину пријава, достављених до 29. новембра када се завршава конкурс.

Право на студенстку стипендију имају студенти од друге до завршних година факултета, а који се школују на академским и основно струковним студијама или студијама другог и трећег степена. Односно, мастер академским и специјалистичким академским студијама. Студенти трећег степена или студенти докторских академских студија могу бити подносиоци захтева за стипендију уколико је оснивач образовних установа које похађају Република Србија.

Такође, услов за подношење захтева имају студенти који постижу резултате у студирању изражене кроз високу просечну оцену најмање 8,50.

За ове намене буџетом општине Горњи Милановац у 2013. години издвојено је 8,2 милиона динара, што је за 30% већи износ у односу на претходне периоде.

Студенти којима надлежна општинска комсија одобри коришћење студенстких стипендија моћи ће да добију стипендију у износу од 4.700 динара за студенте друге године, студенти треће године 5.200, четврте 5.700 динара, пете године студија 6.200 динара, мастер студенти 3+2 добиће 5.700 динара, мастер 4+1 располагаће месечно са 6.200 динара. Апсолвенти могу располагати са 5.700 динара, а студенти докторских студија са 7.300 динара.

Приликом пријаве на овај конкурс студенти се морају определити за једну стипендију – општинску или републичку стипендију.

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24407

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top