Nalazite se ovde:Naslovna » Друштво » ОДРЖАН САСТАНАК ОПШТИНСКИХ НАЧЕЛНИКА

ОДРЖАН САСТАНАК ОПШТИНСКИХ НАЧЕЛНИКА

24. децембар 2013.

Председник општине Горњи Милановац Милисав Мирковић одржао је данас колегијум са начелницима свих одељенских јединица Општинске управе на тему сумирања резултата на крају ове календарске године. Председник је на почетку изразио захвалност начелницима на ангажовању током протекле године, посебно у периоду његовог одсуства, на изузетно постигнутим резултатима на челу са начелницом Општинске управе Горицом Петровић, посебно у домену оперативних, односно поврених послова у општинским одељењима. Упутивши, такође, похвале и свом заменику Мирославу Миловановић на свим извршеним пословима у делу протоколарних активности локалне управе.

Нисам од оних који хвале, али заслужујете честитке на извршеним пословима и постигнутој дисциплини у протеклом периоду, а у прилог овој причи су и позитивне оцене републичких, националних и невладиних организација на професионалном фукцинисању општине Горњи Милановац. Наравно, за ову позицију општине Горњи Милановац, заслужна је и горњомилановачка привреда која у извозу и даље предњачи у моравичком округу, дисциплиновани грађани у измиривању својих обавеза, као и подршка републичких министарстава.

Председник Мирковић је поменуо да је за разлику од других локалних самоуправа буџет за наредну годину донет на време, са сачуваним одређеним средствима за улагање у веће инвестиције или друге непредвиђене околности у зависности од потреба, као и да су на време урађени и усвојени планови рада јавних предузећа и установа за наредну годину. Напоменувши да је доста урађено, а све обавезе су измирене, и то по доспећу, и без додатног задуживања што ће се наставити и у следећој години.

Председник очекује да ће се и у наредној години радити као и до сада, а планирано је да се заврши Дом културе, спомен комплекс „Брдо мира“, наставак радова на главној улици и путној градској и сеоској инфраструктури, реконструкција друге зграде Општинске управе, многобројни пројекти из Европских фондова, здравствене, културне, спортске и друге акције.

Начелницима ће у понедељак бити представљен већ сада израђен План активности општине Горњи Милановац за 2014 годину. План садржи три сегмента: инвестиције, реализацији ЕУ пројеката и доношење нових норматива и аката, са комплетном испланираном динамиком радова и финансирања са одређеним роковима завршетка.

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24361

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top