Nalazite se ovde:Naslovna » Спорт » ОДРЖАНА СЕДНИЦА СПОРТСКОГ САВЕЗА ГОРЊЕГ МИЛАНОВЦА

ОДРЖАНА СЕДНИЦА СПОРТСКОГ САВЕЗА ГОРЊЕГ МИЛАНОВЦА

27. децембар 2013.

Извештај о раду Спортског савеза Општине Горњи Милановац и План и програм рада за 2014. годину биле су теме разматране на редовној седници Скупштине Спортског савеза Општине Горњи Милановац одржане 24. децембра 2013. године у Великој сали Општине Горњи Милановац.

Извештај о раду поднео је секретар Спортског савеза Миломир Јанковић, наводећи да је период између две седнице Скупштине био испуњен интензивним активностима око реализације Олимпијских спортских игара ученика републике Србије, реактивирању Олимпијских сеоских игара Србије у нашој општини. Како је навео у свом излагању, Спортски савез је увећао чланство за још једну спортску организацију, и спремно дочекао примену Закона о спорту у делу организације и финансирања спорта и физичке културе. Како би успешно преузео обавезе и одговорност, Савез је међу првима у Србији израдио неопходна нормативна документа.

Непосредно пре почетка редовне седнице Скупштине Спортског савеза Општине Горњи Милановац председник општине Милисав Мирковић уприличио је пријем за представника Спортског савеза Србије Миодрага Шебека. Том приликом разговарали су о стању спорта у Општини Горњи Милановац заједно оценивши да Горњи Милановац припада самом врху општина и градова у Србији по спортској инфраструктури и издвајањима из буџета за спорт, што кроз директна финансијска средства што кроз изградњу спортске инфраструктуре коју бесплатно користе горњомилановачки спортски клубови.

По свим проценама Спортски савез је био успешан организатор и домаћин три окружна и једног међуокружног првенства. После 27 година, уз помоћ општине и месних заједница, реактивиране су Олимпијске сеоске игре Србије, а на завршном републичком такмичењу у Алексиначким рудницима освојене су три златне, две сребрне и две бронзане медаље. Посебно је истакнута добра сарадња са Општином Горњи Милановац, Општинским фудбалски савезом, као јединим гранским савезом у нашој општини и Спортским савезом Србије и његовима органима.

Према плану за 2014. годину, Спортски савез Општине Горњи Милановац наставиће са радом на промовисању спорта у нашој општини, организовању рекреације, затим радити на предшколском и школском спорту, као и завршити израду Правилника о коришћењу спортских објеката на територији општине Горњи Милановац. Активности на омасовљавању учесника Олимпијске сеоске игре Србије биће интезивније, а у циљу обогаћивања културног и спортског живота грађана месних заједница ван градског подручја.

Седници Скупштине, поред делегата присуствовали су представник Спортског савеза Србије Миодраг Шебек, председник општине Милисав Мирковић, заменик председника Мирослав Миловановић, председница Скупштине општине Јадранка Достанић као и више представника клубова, удружења и спортских организација.

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24361

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top