Nalazite se ovde:Naslovna » Друштво » ОТВОРЕНО КЛИЗАЛИШТЕ У ГОРЊЕМ МИЛАНОВЦУ

ОТВОРЕНО КЛИЗАЛИШТЕ У ГОРЊЕМ МИЛАНОВЦУ

26. децембар 2013.

На основу донете одлуке општинске власти да ове године не буду организоване велике концертне представе, а да планирана средства за ове намене буду усмерена за клизалиште и опремање просторија за дневни боравак деце са сметњама у развоју, председник општине Горњи Милановац Милисав Мирковић у органицацији Спортско рекреативног центра, свечано је отворио клизалиште у оквиру комплекса спортске хале „Бреза“, као поклон граду за новогодишње и божићне празнике.

„Верујем да ће клизалиште допринети да се млади врате спортским рекреацијама, и да ће слободно време квалитетније утрошити кроз разоноду и дружење на клизалишту, него што га користе дугочасовним седењем на компијутерима или у кафићима где су им доступни алкохол и дуван. Шаљивим обраћањем замолио је оне искусније клизаче да помогну почетницима без обзира на староснo добa и једних и других, изјавио је председник Мирковић.

Постављање клизалишта је једно у низу активности локалне власти и Спортско рекреативног центра које се преузимају у циљу унапређења услова за бављење спортом, како рекреативним тако и професионалним.

Поред клизалишта, планирано је проширење садржаја и услуга спортских активности и то отварањем још једног помоћног фудбалског терена у комплексу, на пролеће ће бити у употреби теретана на отвореном у сарадњи са удружењем грађања „Млади Милановца“. Најмлађима ће бити уређено игралиште са адекватним мобилијаром и играчкама, а доста предлога садржи и План локалне Канцеларије за младе за 2014 годину, управо везано за анимирање и спровођење спортских дешавања за горњомилановачку омладину.

Синоћна масовна посећеност са преко 150 клизача при отварању, показатељ је да горњомилановачка омладина подржава ове акције са жељом да оваквих активности буде што више.

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24361

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top