Nalazite se ovde:Naslovna » Економија » У ГОРЊЕМ МИЛАНОВЦУ ПОЧИЊЕ БАЗАР ДОМАЋЕ РАДИНОСТИ

У ГОРЊЕМ МИЛАНОВЦУ ПОЧИЊЕ БАЗАР ДОМАЋЕ РАДИНОСТИ

26. децембар 2013.

Туристичка организација општине Горњи Милановац традиционално и ове године организује Предновогодишњи базар домаће радиности“.

Према речима директорке горњомилановачке Туристичке организације, Мире Мирковић, упућен је јавни позив свим заинтересованим произвођачима и уметницима који желе да изложе своје рукотворине и производе, а уједно позив важи и за посетиоце који ће куповином новогодишњих и божићних поклона дати допринос очувању старих и уметничких заната.

Овај базар креативности осмишљен је као продајна изложба која треба да представи културу и традицију ових простора, преко својих ручно рађених вишенаменских и уникатних предмета из свих области примењене уметности, рукотворина и модног дизајна, сувенира и домаће хране.

Овогодишњи базар биће допуњен новитетима захваљујући пројекту под називом „Будимо маштовити, чувајмо планету и за време празника“ удружења грађана „ГМ еко баланс“. Наиме, ученици основних школа на територији општине Горњи Милановац су на часовима ликовне наставе израдили новогодишње украсе и предмете, од рециклираних материјала.

Удружење je за потребе пројекта обезбедило 7 јелки са бусеном, које ће бити изложене у холу Дома културе, а деца би их украсила предметима које су сами направили. Јелке ће китити ученици основних школа, при чему би жири одабрао најмаштовитију, а кићење почиње у суботу 28. децембра од 12 сати.

Према најавама из Туристичке организације планирано је да се предновогодишњи базар реализује од 27. до 31. децембра у холу Дома културе у Горњем Милановцу од 9 до 20 часова.

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24419

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top