Nalazite se ovde:Naslovna » Друштво » ОДРЖАНА ПОСЛЕДЊА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ГОРЊЕГ МИЛАНОВЦА ЗА 2013. ГОДИНУ

ОДРЖАНА ПОСЛЕДЊА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ГОРЊЕГ МИЛАНОВЦА ЗА 2013. ГОДИНУ

27. децембар 2013.

Пред одборницима четрнаесте свечане и последње седнице Скупштине општине Горњи Милановац у овој годиним, на дневном реду данас се нашло 26 тачака. Као прва тачка дневног реда размотрен је и усвојен четврти ребаланс буџета за 2013. годину и тиме је извршено преусмеравање средстава код Јавног предузећа за изградњу Општине Горњи Миалановац, а у циљу обезбеђења недостајућих средстава за поједине намене. Донете су и Одлуке о усвајању планова детаљне регулације за одређене катастарске парцеле као и „Спортско-рекреативни центар“.

Одлуком о утврђивању критеријума за умањење накнаде за уређивање грађевинског земљишта у поступку легализације предвиђено је умањење накнаде за уређивање грађевинског земљишта у поступку легализације за износ од 10% власнику бесправно изграђеног породичног стамбеног објекта или стана у  згради, који је изградњом или куповином трајно решавао своје стамбено питање и уколико он или чланови његовог породичног домаћинства немају другу непокретност за становање, као и уколико је власник породичног стамбеног објекта инвалид, самохрани родитељ, корисник социјалне помоћи. Такође, према овој Одлуци власници објеката изграђених без грађевинске дозволе, односно одобрења за изградњу који су извршили опремање грађевинског земљишта сопственим средствима или средствима месног самодоприноса, остварују право на умањење накнаде за уређивање грађевинског земљишта сразмерно учешћу у опремању у складу са Одлуком о утврђивању накнаде за уређивање грађевинског земљишта.

На данашњој седници Скупштине општине именован је Организациони одбор 12. Међународног бијенала уметности минијатуре у Горњем Милановцу. У циљу усаглашавања Статута Предшколске установе „Сунце“ са Законом о изменама и допунама Закона о основама система образовања и васпитања дата је сагласност на измене и допуне Статута ове установе.

Усвајањем програма пословања јавних предузећа и установа чији је оснивач Општина Горњи Милановац на данашњој седници стекли су се услови да ова предузећа и установе могу несметано да обављају своју делатност у наредној години, почев од њеног првог дана.

На предлог Комисије за кадровска, административна и мандатно-имунитетска питања Скупштине општине Горњи Милановац образован је Одбор за омладину и спорт као радно тело Скупштине општине, разрешени чланови досадашње и именовани нови чланови Изборне комисија Општине Горњи Милановац, разрешени и именовани поједини чланови школских одбора и управног одбора Центра за социјални рад.

На крају седнице, председник општине Горњи Милановац Милисав Мирковић и председница Скупштине општине Јадранка Достанић захвалили су се свима на сарадњи и пожелели одборницима и свим присутнима срећне новогодишње и божићне празнике.

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24361

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top